Wpis z mikrobloga

Wydzwaniają do mnie codziennie

@mirko_anonim: pozwól mi sobie wyobrazić taka rozmowę, bo nie potrafię.
Codziennie dzwonią i mówią do telefonu "ej, oddawaj kasę, testsment nieważny"? Jak taki przykładowy telefon, powiedzmy piąty z rzędu, telefon wygląda?

Tego typu konflikt zniszczył niejedna rodzine. Tu zawsze jest konflikt na zasadzie "powinien zapisać wszystkim po rowno" vs "powinien zapisać najwiecej temu co się opiekował na starość" vs "powinien najwięcej zapisać tym od
  • Odpowiedz
W mojej najbliższej rodzinie jest świetna praktyka załatwiania spraw majątkowych ZA ŻYCIA.
Załatwiania do końca tzn. darowizny, akty, rozdawanie itd., nie ustalanie na gębę.
Polecam.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: i tak już jestes skończony, nawet dopłacając wujom i ojcu drugie tyle ze swoich. Rodzina pazerna na kase to widac od razu. Załatwiaj prawnika, bierz co Twoje nawet te 20%, załatwiaj prawnika i zrywać kontakt z fałszerzami.
  • Odpowiedz
@JanNiezbednyX:

W mojej najbliższej rodzinie jest świetna praktyka załatwiania spraw majątkowych ZA ŻYCIA.

O to to. Długo cisnąłem obie rodziny (moją i żony) do ogarniecia tego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: skoro jest przepisane na ciebie to im wiadomo co, wiadomo gdzie ¯\(ツ)/¯

Najgorsze co mógłbyś zrobić, to im oddać te pieniądze. Nie dość, że już raczej zostaniesz wrogiem, dodatkowo zostałbyś frajerem. Jak widać nie zasłużyli, skoro dziadzio wolał dać tobie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Sprawa jest prosta.
Walcz o swoje i dasz tym starym chamom zachowej czyli max 50% ich części.

Jak już będzie po wszystkim to wytocz im proces cywilny o zniesławienie i nękanie.

Malo przeprowadz monolog (tak mojolog) z ojcem że jest zwykłym ujem ze własnemu dziecku nie uwierzyl i go nie wspomagał, że w d.upie go teraz masz, bo zawalił w najwazniejszym egzaminie swojego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 8
mistrzowski-filozof-13: Zablokuj wszystkich, urwij kontakty, idz do sadu, wygraj sprawe, wez dobrego prawnika i tyle.
Skoro dziadek tak wymyslil to mial swoje powody. Czym ty sie w ogole przejmujesz? Wczoraj nie miales nic, teraz masz majatek dziadka. Jak przegrasz to wrocisz tylko do punktu x.
Prawdziwym zawodem jest twoj ojciec, ktory sie nastawil przeciwko tobie - powinienes mu wprost powiedziec co o tym sadzisz. No ale zlamanego zaufania juz sie nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wystarczy że dziadek na łożu śmierci wspomniał przy wszystkich że notariusz X ma jego testament i obecni się wtedy o tym dowiedzieli, więc nie było jak żeby go w jakikolwiek sposób ukryć czy zniszczyć . Serio takie coś cię przerosło, żeby o tym pomyśleć? XDD
  • Odpowiedz
@maryjuszpitagoras: co Ty uważasz, to jest mało ważne. Uwielbiam, jak ludzie dysponują nie swoimi pieniędzmi. Ze swoimi rób, co uważasz, a dziadzio ze swoimi zrobił, co chciał, miał powody, z których nikomu, a już zwłaszcza Mirkom na wykopie nie musiał się tłumaczyć.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
samodzielny-twórca-89: @sked
Serio, dziadek miał taką pewność, że będzie umierał na łożu śmierci a nie kipnie gdzieś nagle na zawał i zostawił sobie tę tajemnicę na ostatni możliwy moment? Ile znasz osób które umarły w ten filmowy sposób? Jest jakiś bait którego mireczki nie łykną? xDDDDD

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w sensie nie wiem czy wiedział ale to że sobie mógł spisać testament nie mówiąc o nim znacznie wcześniej mnie nie dziwi widząc że rodzina to trochę mocne pato i chytrusy łase na kasę. Zresztą co ja ci będę tłumaczyć ty już wszystko wiesz że dziadek udawał wykopek napisał bait i tylko ty tutaj masz rację bo przecież byłeś tym dziadkiem XDD
  • Odpowiedz