Wpis z mikrobloga

Dostałem chatę w Niemcach w spadku, rzeczoznawca wycenił na 350k euro
Myślę żeby sprzedać i otworzyć jakąś franczyzę w Polsce
W co byście weszli? Żabki, dino?

#inwestycje
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 792
@Cisek44: na większości żabek ponoć się wpada w mega długi i menadżerowie regionalni cisną na wyniki sprzedaży jak w jakimś kołchozie korporacyjnym
  • Odpowiedz
  • 992
@PodniebnyMurzyn oj tak, trafiło się ślepej kurze ziarno
Najlepszy był mój były różowy, jak jej powiedziałem to ta do mnie
Ja Cię przepraszam, za każde złe słowo które powiedziałam w Twoim kierunku xD
  • Odpowiedz
@Cisek44: odpisałem ale jak dla mnie to jest bait. Od razu wciskasz kit z byłą, że już niby chce wrócić ¯\(ツ)/¯. A poza tym polaczek, spadek, niemcy sorry ale mi się to nie klei.
  • Odpowiedz
@Cisek44: 350k ojro nie starczy na żaden lokal w rozmiarze dino czy maca ale śmiało możesz isc w KILKA przybytków z pizzą albo kebabem, Polacy chętnie za to przeplacają, bedziesz miec dobrą marżę, kilka puntow zapewni formę dywersyfikacji np.. gdyby jeden z nich zostal wylaczony z obrotu (utrudnienia remontowowe, jakos wypadek, choroba zalogi). Tylko sie upewnij ze masz zdolnosci menadzerskie, jakis dryg zeby to wszystko ogarnac, razem ze spadkiem na
  • Odpowiedz
  • 6
@hu-nows bardzo mądrze napisane, gdybym miał w to wchodzić to z matulą która prowadziła swój sklep przez x lat, ja osobiście mam doświadczenie w menadżerstwie, myślę że we dwójkę dalibyśmy radę
Dlaczego uważasz że ponad bańka nie wystarczyłaby na sklep wielkopowierzchniowy?
  • Odpowiedz
@Cisek44: jezeli nie masz gdzie sie przeprowadzac, mieszkasz w miejscu gdzie ci jest ok i mozesz tu mieszkac do konca zycia to rozważ kupno domu z dużą działką najlepiej. Reszte wsadz w kursy na jakies rzemioslo. frezowanie czy inne cnc, zrob sobie warsztat i masz dom ktorego utrzymanie nie kosztuje duzo, masz miejsce na warsztat i masz jakis tam dodatkowy zarobek jak ci sie chce coś robić.
  • Odpowiedz
@Cisek44: bo tyle zapłacisz za działkę pod ten sklep, ewentualnie na kostkę na parking starczy. Wbrew temu co się wydaje bańka dzisiaj to nie jest jakiś niewiadomo jaki majątek zmieniający zycie do óry nogami. Ułatwi ci to zycie, ale jak nie mas łba na karku to syzbko sie rozpłynie. co do biznesu wypisz sobie kilka pomysłów na szybko tak 5-10, a potem rozpisz co jest potrzebne- lokal, adaptacja, sprzęt, marketing,
  • Odpowiedz
@Cisek44: jeśłi masz ładną okolice, za część można jakiś mały glamping jebnąć. Pół banki to ziemia + dwa domki jesli zrobisz po taniości. a za drugie pół cos małego w mieście by nie być zależnym od jednego źródła
  • Odpowiedz