Wpis z mikrobloga

Dostałem chatę w Niemcach w spadku, rzeczoznawca wycenił na 350k euro
Myślę żeby sprzedać i otworzyć jakąś franczyzę w Polsce
W co byście weszli? Żabki, dino?

#inwestycje
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cisek44: ja bym kupił jakieś działki budowlane, do przekształcenia lub podziału, może jakaś działka inwestycyjna w mniejszym mieście. Działki cały czas drożeją, a będą jeszcze droższe z uwagi na obowiązek planu ogólnego. Ale nie dziel skóry na niedźwiedziu, najpierw sprzedaj ta nieruchomość, którą odziedziczyłeś, a rynek w DE mocno stoi od jakiegoś czasu.
  • Odpowiedz
@Cisek44: ja bym wybral ktores z tych dwoch wariantow
1 zycie w niemczech i chata zostaje
2 zycie w niemczech, sprzedaz chaty i kupienie czegos pod swoj gust jesli ta nie pasuje
3 sprzedaz chaty i zakup w polsce jesli nie masz
4 sprzedaz chaty, kupic sobie co chcesz a czego nie masz typu samochod, garaz, motocykl, podroze, kursy, a reszte trzymac jako poduszka finansowa.
Najbardziej sklanialbym sie ku opcji
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: wyborny sarkazm milordzie..
op ma do dyspozycji drugiego udzialowca, swoja starą, dorzuci kolejną bankę i spokojnie malą stację moga otwierać,
to nie musi byc od razu orlen na 8 stanowisk. Ave satan :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Cisek44 nie baw się w franczyzę, a szczególnie spożywczą. Ja posiadając taki hajs kupiłbym akcje jakieś spółki dywidendowej
  • Odpowiedz
opie przede wszystkim pytaj i wbijaj sprawdzac warunki nawet tam gdzie spece z internetow odradzaja, w ten sposb to zaden przedsiebiorca nic by nie osiagnal a Areczkom sie wydaje, ze bez setek milionow na koncie sa skazani na etatowy lancuch
  • Odpowiedz
Dlaczego uważasz że ponad bańka nie wystarczyłaby na sklep wielkopowierzchniowy?

@Cisek44: Nawet na 60 metrów mieszkania nie starczy. Czyli baitujesz
  • Odpowiedz