✨️ Obserwuj #mirkoanonim Planuje zaręczyny. I potrzebuje parę porad. Po pierwsze skąd mam znać jaki rozmiar pierścionka kupić? Nie byłoby problemu gdyby różowa miała jakiś pierścionek do porównania, mam nawet suwmiarkę. Ale różowa nie ma żadnego i nie nosiła nigdy. Jak więc dopasować? Mierzyć w nocy suwmiarką jej palca trochę się cykam. A po drugie pierścionek brać jakiś losowy z próbą 585 z allegro? Bo ceny są mocno rozstrzelone, niektóre wyglądają i mają wagę podobną, a są 2-3x droższe. Niektóre tą cenę mają ze względu na jakiś certyfikowany kamień(?). Czy lepiej iść do jakiegoś Aparta? Ale tan znów wydaje się drogo. Nie wiem, może są jakieś poradniki jaki wybrać? Różowa też nie ma gustu w tym, nie lubi biżuterii i jak kiedyś gadała to coś skromnego i względnie płaskiego aby się nie zahaczał. I to tyle wiem. #zwiazki #zareczyny #rozowepaski #bizuteria
@mirko_anonim: ma siostrę, matkę, czy tam kogokolwiek to pogadaj z tą osobą, niech se pójdą poprzymierzać. Możesz też kupić niby dla żartu taki za 2zł z maszyny.
@mirko_anonim: Poczekaj aż różowa spać pójdzie. Zwykłą nitkę owiń jej w koło palca. Odetnij, zmierz dokładnie otrzymaną długość nitki linijką i zamień wynik na mm. Następnie podziel długość nitki w mm przez 3.14, otrzymasz wtedy średnicę pierścionka.
To nie fizyka kwantowa. I nie, pierścionek nie musi pasować co do dziesiętnych milimetra. Kupisz minimalnie za duży i też będzie ok.
✨️ Autor wpisu (OP): @MisterMinister: Dobry pomysł ale mieszkamy razem od paru lat i swoich rzeczy w rodzinnym domu to nie ma. No pisałem, nie nosiła nigdy takich rzeczy także ciężko z tym. A jak matka ją wyciągnie do jubilera to na bank się kapnie. Tym bardziej będzie to dziwne, jak cała jej biżuteria to ze dwa łańcuszki i para kolczyków których i tak i tak nie nosi.
✨️ Autor wpisu (OP): @thorgoth: Ok xD głupio zabrzmiało, sorry. Chodziło mi czy jak zmierzę lewą ręką to mogę przyjąć, że prawa jest taka sama? różowa spi po prawo ode mnie i na plecach więc lewą rękę mam bliżej xD
to jeszcze jakieś tipy co do wyboru i czy się czymś różnią te za 1k od tych za 2-3k. I czy allegro to dobre miejsce na zakup czy jednak
@mirko_anonim: jak chcecie coś skromnego i płaskiego to obrączka z kamieniem na płasko, takie rzeczy się bez problemu zwęża/powiększa o parę rozmiarów, więc jak nie trafisz idealnie to nie będzie dramatu, bo jubiler dopasuje. Większe problemy są z jakimiś ozdobnymi rzeczami. Jak masz dobre oko to oszacuj promień traktując palec jako koło i obliczaj obwód ;) Allegro w tej kwestii bym unikała, rozejrzyj się po lokalnych jubilerach albo jeśli Ci
@mirko_anonim: polecam lokalnego jubilera jakość będzie dużo lepsza od aparatu i kruka a cenowo korzystniej( próba 585) z internetowych to polecam Marko (są też na allegro) bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Tak jak mówili poprzednicy jak kupisz za duży to można zmniejszyć ( u jubilera pierwsza zmiana rozmiaru zazwyczaj jest gratis) Co do ceny i wyglądu polecam z kategorii klasyczny zaręczynowy (z jednym oczkiem) jak twoja różowa nie nosi
Popieram @Welcia_s, ale dodam tylko że mój lokalny jubiler u którego kupowałam obrączki odradzał cyrkonie, ze względu na to że mogą zmieniać kolor i po latachnie wyglądać już tak ładnie. Dobrą opcją jest diament syntetyczny, który pięknie wygląda a przez to że nie jest naturalny to kosztuje ułamek ceny. I zdecydowanie polecam kupować u lokalnego jubilera - odpada Ci martwienie się o rozmiar bo można za darmo dopasować
dbały-poszukiwacz-60: W aparcie zaplacisz drożej niż nawet u lokalnego jubilera. Palce na prawej i lewej dłoni są różne. Mój mąż kupił standardowy rozmiar, później jak już go dostałam to była wymiana na mniejszy rozmiar i tyle
@mirko_anonim Odezwij się do nas w wiadomości prywatnej, chętnie pomożemy w każdej kwestii. Od rozmiaru po kamienie i wzór - dopasujemy wszystko, jeśli przestrzelisz z rozmiarem to u nas korekty rozmiarów są bezpłatne (✌゚∀゚)☞
@choochoomotherfucker: tu się nie dziwię, to jest ten rodzaj biżuterii, który można z radością nosić, nawet nie używając zupełnie innej na codzień. Trochę inna kategoria, sama jestem takim dziwnym przypadkiem jak różowa OPa, a nosiłabym z zachwytem (tym bardziej, że uwzględnia jej preferencje).
Planuje zaręczyny. I potrzebuje parę porad. Po pierwsze skąd mam znać jaki rozmiar pierścionka kupić? Nie byłoby problemu gdyby różowa miała jakiś pierścionek do porównania, mam nawet suwmiarkę. Ale różowa nie ma żadnego i nie nosiła nigdy. Jak więc dopasować? Mierzyć w nocy suwmiarką jej palca trochę się cykam.
A po drugie pierścionek brać jakiś losowy z próbą 585 z allegro? Bo ceny są mocno rozstrzelone, niektóre wyglądają i mają wagę podobną, a są 2-3x droższe. Niektóre tą cenę mają ze względu na jakiś certyfikowany kamień(?). Czy lepiej iść do jakiegoś Aparta? Ale tan znów wydaje się drogo. Nie wiem, może są jakieś poradniki jaki wybrać? Różowa też nie ma gustu w tym, nie lubi biżuterii i jak kiedyś gadała to coś skromnego i względnie płaskiego aby się nie zahaczał. I to tyle wiem.
#zwiazki #zareczyny #rozowepaski #bizuteria
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Poczekaj aż różowa spać pójdzie.
Zwykłą nitkę owiń jej w koło palca. Odetnij, zmierz dokładnie otrzymaną długość nitki linijką i zamień wynik na mm. Następnie podziel długość nitki w mm przez 3.14, otrzymasz wtedy średnicę pierścionka.
To nie fizyka kwantowa. I nie, pierścionek nie musi pasować co do dziesiętnych milimetra. Kupisz minimalnie za duży i też będzie ok.
Komentarz usunięty przez moderatora
A jak matka ją wyciągnie do jubilera to na bank się kapnie. Tym bardziej będzie to dziwne, jak cała jej biżuteria to ze dwa łańcuszki i para kolczyków których i tak i tak nie nosi.
@thorgoth:
Cię też z rodziną przybliży
@mirko_anonim: no zlituj się.
Serdeczny palec prawej ręki, gdzie kobieta nosi zaręczyny i ślub?
to jeszcze jakieś tipy co do wyboru i czy się czymś różnią te za 1k od tych za 2-3k. I czy allegro to dobre miejsce na zakup czy jednak
Allegro w tej kwestii bym unikała, rozejrzyj się po lokalnych jubilerach albo jeśli Ci
Co do ceny i wyglądu polecam z kategorii klasyczny zaręczynowy (z jednym oczkiem) jak twoja różowa nie nosi
Popieram @Welcia_s, ale dodam tylko że mój lokalny jubiler u którego kupowałam obrączki odradzał cyrkonie, ze względu na to że mogą zmieniać kolor i po latachnie wyglądać już tak ładnie. Dobrą opcją jest diament syntetyczny, który pięknie wygląda a przez to że nie jest naturalny to kosztuje ułamek ceny. I zdecydowanie polecam kupować u lokalnego jubilera - odpada Ci martwienie się o rozmiar bo można za darmo dopasować
Palce na prawej i lewej dłoni są różne.
Mój mąż kupił standardowy rozmiar, później jak już go dostałam to była wymiana na mniejszy rozmiar i tyle
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi