Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ehh, mam 100k na wklad własny, ale słabe zarobki, bo 4,5k. Rodzice namawiają mnie na branie mieszkania w mieście wojewódzkim (tu gdzie teraz mieszkam, a miasto to nie topka) z 3 pokojami, żeby później rodzinę założyć jakoś. Mam ten problem, że jestem przegryw, żadna mnie nie chce i w ogóle jestem bardzo samotny. Rozsądek podpowiada wziecie większej kawalerki, takiej na 45m2, ale jednak gdzieś w sercu chciałbym założyć rodzinę itp. No i tak jestem rozdarty, koczując obecnie na mieszkaniu studenckim (od czerwca i tak idę juz na kawalerkę, bo od lokatorów psycha mi siada).
Najlepiej byłoby znaleźć drugą połówkę, co będzie chciała wziąć hipotekę.

#nieruchomosci #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: dziecko nie wyciągnie cię z #depresja. Te 100k to tak akurat będzie na leczenie od początku do końca i to do jakiego byś psychiatry nie poszedł i jak drogich leków nie dostał. Może ci się zachce więcej zarabiać i coś zrobisz w tym kierunku, bo z doświadczenia wiem, że bez minimum nadziei na sukces to niewiele się da ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 3-pokojowe mieszkanie w wojewódzkim dla singla zarabiającego 4.5k netto, czujesz, że to trochę absurd czy to Ci się wydaje normalne? Nie wiem ile masz lat, ale jak jesteś kilka lat samotny to raczej bym założył, że tak zostanie zamiast się pchać w mieszkanie dla 2+1 będąc sam.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ile masz lat ? Może nie musisz od razu kupować, zwłaszcza,że nie zapowiada się teraz na jakieś super wzrosty cen. Jak masz jakieś kompleksy przegrywowe to może warto zainwestować w siebie. Idź na przykład na jakieś zajęcia sportowe grupowe. Poznasz ludzi , poruszasz się. Może jakiś kurs z czegoś co lubisz, żeby mieć umiejętności do fajniejszej pracy. Może jakiś kurs tańca. Może warto skoczyć do dentysty czy fryzjera. Kupić
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
intuicyjny-buntownik-14: Z perspektywy czasu bierz wieksze. Za duzo miejsca to nie problem a pozniej bedziesz zmieniac. Ile raty bedziesz mial? czy myslisz, ze z czasem bedziesz zarabiac wiecej? Z drugiej strony zeby wyjsc z przegrywu moze czesc hajsu warto wladowac w rozwijanie/upiekszanie siebie i wziac mniejsze mieszkanie?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz