Wpis z mikrobloga

#naukaprogramowania #programowanie #programista15k #it #sztucznainteligencja #pracait

Mordeczki kochane, proszę was, jeśli piszecie do mnie z prośbą o poradę czy pomoc, zachowajcie minimum szacunku. Ja nie zajmuję się poradami, nie biorę za to pieniędzy, nie wymagam pochwał czy uwielbienia. Ale wymagam podstaw kultury osobistej. I w wolnej chwili chętnie pomogę.

Jednak jeśli ktoś, kogo nie znam, pisze wiadomość typu: "data analyst na ai - lista książek, porady, polecenie jak się da. Potrzebne w tym tygodniu" czy "ja się będę starał robić swoje a ty będziesz mi zadawał zadania i oceniał", to nóż w kieszeni mi się otwiera i daje blok. Nie życzę sobie takich wiadomości. Te dwa przykłady autentyczne. Nawet żadnego "cześć", czy informacji o co wgl. chodzi. Gdyby to była uczelnia, wywaliłbym was z zajęć.

Oczywiście, takich przypadków jest może 10-20%, ale wciąż są zwyczajnie bezczelne. Dziękuję za uwagę.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Defined nawet nie chce mi się odpowiadać. Za darmo lub za skromny prezent pomogłem ok 30 osobom wejść lub awansować w it. Dla każdego jestem miły. Nigdy się nie wywyższam. Ale co rusz ktoś mnie obraża, że wielki Pan doktor itd. Tylko i wyłącznie z powodu za zawiści. Mam wielkie ego bo dobrze zarabiam, bo dużo wiem i czytam książki. Myśl sobie co chcesz.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce:

Nigdy się nie wywyższam.

Mam wielkie ego bo dobrze zarabiam, bo dużo wiem i czytam książki.

po prostu piszesz jak taki boomer z elektrody co ma 40-50 lat, psychoanalizy robił nie będę, ale przeczytaj to co sam napisałeś jeszcze raz
Defined - @JamesJoyce: 
 Nigdy się nie wywyższam.
 Mam wielkie ego bo dobrze zarabiam...

źródło: kara

Pobierz
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: dobrze, pytanie: czy scam master w środę przeszedł na board papierniczy? Wydaje się, że w obecnych czasach kredyciarze b2b mają ogromny problem z pokonaniem uprzedzen kodowo zarobkowych co sprowadza się do najśmielszych działań sektora uopowego z pivotem na skrajny brzeg programistyczno sklepowy. Czy w obecnych czasach możemy już mówić o kryzysie branży? Czy w obecnych czasach możemy mówić o końcu el Classico, drodze do programisty do kasjera sklepisty?
  • Odpowiedz