Aktywne Wpisy

Historia_Podcast +79
Co sądzicie o najnowszym serialu Netfliksa "Heweliusz"?
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Vraagno +3
#kiszak #patostreamy
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame

My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Pilarz: Zameldowanych. Faktycznie mieszka tylko 2000.
@bossgirl: Źródło? Bo z moich znajomych 30+ dosłownie nikt nie ma dzieci oprócz jednej pary, która ledwo wiąże koniec z końcem. Każdy kto zarabia powyżej średniej się skupił na hobby i podróżach i nie w głowie im dzieciaki.
To samo widać w każdym korpo, obleciałam trochę prac i w każdym dziale 90% Anetek po trzydziestce nie ma i nie chce mieć dzieci, bo wolą mieć
@maniek-stary666: mam podobnie i też zostanę z 1 dzieckiem.
@bossgirl: 50 czy 100 lat w okresie komuny czy biedy miedzywojennej wspaniale się zyło 90% i dlatego się rozmnażali ( ͡° ͜ʖ ͡°) warunki życia są lepsze niż kiedykolwiek wcześniej, po prostu zmiana
@bossgirl: w wielkim skrócie dawanie kasy w takiej czy innej formie, mamy już 800+ i właśnie widać jak pomogło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bossgirl jak czytam Twoje komentarze to zgadzam się z tym, że obecny system pracy na etacie w mieście kompletnie nie współgra z rodziną. Mamy takie czasy, że jest duży wyścig po kasę. Jak chcesz mieć coś więcej to musisz poświęcić kawał
@bossgirl: przynajmniej nie kolportuję mariuszkowego bełkotu ( ͡° ͜ʖ ͡°)