Wpis z mikrobloga

#demografia wiecie ile dzieci urodziło sie w gminie liczącej 6279 mieszkańców w 2024 roku? Podpowiem tylko, że Polska B.

My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bossgirl: slabe te odwrocenie, jakos z logika musisz pocwiczyc zanim dojdiesz do tego. Jesli komus zalezy na rodzinie to ktos musi sie jej poswiecic i zrezygnowac z kariery, myslalas o tym kiedys? Chyba ze chcesz stworzyc pusty dom. Te twoje porownanie jest ponizej slow krytki, nawet sie tlumaczyc nie chce.
  • Odpowiedz
@murdoc: Aż sprawdziłem. Na stronie szkoły jest plan lekcji i serio jest tylko jedna klasa pierwsza, ale drugie są już cztery. Skąd taka zmiana? Jakaś inba była w szkole i odstraszyła chętnych?
  • Odpowiedz
@bossgirl: jakby jeszcze kobiety chcialy sie rozwijac w trudnych dziedzinach i podejmowac sie najtrudniejszych i najlepiej platnych prac, a nie jakies lajtowe prace typu hr z ktorego wiekszosc ludzi ma zawsze beke
  • Odpowiedz
@progressive: znam masę kobiet rozwijających się w ciężkich dziedzinach i zajmujących odpowiedzialne, inżynierskie stanowiska. To, że ty się zadajesz z paniami z żabki to jest twoj prywatny wybor. Nie projektuj na spoleczenstwo. Z dobre 50% moich koleżanek zarabia więcej niż ich faceci. Wiec gdzie ci zaradni faceci są? :D
  • Odpowiedz
@murdoc: mmm fakty bolą. Jesteście nieprzystosowani do życia i kobiety was nie chcą i wolą rywalizować o top 1% samców, niż się poniżać dla takich beznadziejnych s--------n.
  • Odpowiedz
mam własne mieszkanie w innym mieście, a kawalerkę w Krakowie wynajmuję. Gratulacje, wyczułeś spisek xD

@bossgirl: a to co czekasz aż ktoś umrze żebyś mogła zrobić coś z tym mieszkaniem?
Bo gdybyś faktycznie je miała to albo byłyby dochody z najmu, albo mogłabyś sprzedać i kupić coś większego...
Sama zapracowałaś na to mieszkanie czy jednak spadeczek?
  • Odpowiedz
a to co czekasz aż ktoś umrze żebyś mogła zrobić coś z tym mieszkaniem?

@geronimo80: piszesz same bzdury, więc aż mi się nie chce nad tym rozwodzić. Nigdzie nie pisałam, że planuję zakup kawalerki 20m2, nie mam ochoty się z tobą dzielić wiadomościami o moim majątku, ponieważ nie jesteś żadnym moim partnerem i do niczego ci to nie potrzebne. To, że zauważam jakieś problemy społeczne, tzn. że masa młodych par nie
  • Odpowiedz
piszesz same bzdury, więc aż mi się nie chce nad tym rozwodzić.

@bossgirl: no to że ty powiesz że bzdury to nie sprawi że to prawda. NIe zamierzasz się rozwodzić, ale komentarz na pół ekranu w-------ś :D

Nigdzie nie pisałam, że planuję zakup kawalerki
  • Odpowiedz
@bossgirl: pracuje w specficznej branzy dla inzynierow u nas kobieta inzynier zdarza sie raz na 200 mezczyzn :P zaradny facet nie potrzebuje zaradnej kobiety. Po latach doswiadczen dochodze do wniosku, ze stabilniejszy zwiazek i rodzine zaloze z kobieta z zaby niz z programistka ml czy kobieta robiaca w r&d w nasa. Kariera nie pomaga w zakladaniu rodziny, a doklada tylko stresu i obowiazkow.
  • Odpowiedz