Wpis z mikrobloga

#demografia wiecie ile dzieci urodziło sie w gminie liczącej 6279 mieszkańców w 2024 roku? Podpowiem tylko, że Polska B.

My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 26
@bossgirl no bo wiadomo, że te 6 milionów zostanie kierownikami czy innymi managerami i nie zaczynajmy tu wojny płci bo to nie ma sensu. Ja też mogę napisać, że większość kobiet nie nadaje się do bycia matkami czy wyglądają na 10 lat młodziej bo mają kilo tapety na twarzy tylko co to zmieni, takie wojenki tylko pogłębiają kryzys
  • Odpowiedz
@Pilarz W dupie mam czy ten kartonowy kraj będzie istniał i czy się ludzie tu nie pozabijają w wojnie domowej. Nic dobrego mnie w tym państwie nie spotkało, całe życie człowiek tylko walczy o przetrwanie, nawet dostępu do opieki zdrowotnej nie ma jakiejś sensownej.
  • Odpowiedz
@ApropoDefakto: to po co tu siedzisz? Masz dosc silny paszport na tle innych panstw, caly swiat z malymi wyjatkami stoi otworem. To na cholere siedzisz tutaj, co jak widac jest duzym przyczynkiem do frustracji i zolci ktora cie zalewa?
  • Odpowiedz
@Pilarz mieszkam w gminie o populacji rzędu 7-8k osób... jak chodziłem do gimnazjum, to w moim roczniku było 4 klasy, po 30/32 osoby w klasie... aż muszę zapytać znajomą, jak ton becnie wygląda... wiem tylko, że obecenie w podstawówce jest duży odsetek dzieci nie zbyt dobrze rozwiniętych... bo szkoła musiała zatrudnić osobną osobę, od takich dzieci.
  • Odpowiedz
via Android
  • 12
@ExtraPensja @ApropoDefakto fajnie się pisze takie posty z ciepłego k--------a ale uwierzcie starość nie wygląda jak z reklam OFE i jak nie będziesz miał co żreć bo nie będziesz np sam w stanie pójść do sklepu, oczywiście ty będziesz na tyle bogaty żeby zapalcic jakiemuś młodemu byczkowi za zrobienie zakupów co nie? O ile w ogóle bedzie komu
  • Odpowiedz
Dziecko

@ApropoDefakto: i juz wiesz ze dyskutujesz z debilem. Wybacz mistrzu, ale rozpoczynanie wypowiedzi od deprecjonowania rozmowcy, niczemu nie sluzy. Zwlaszcza jak sie zapewne okaze, jestes mlodszy ode mnie.

Nic dobrego mnie w tym państwie nie
  • Odpowiedz
@Pilarz: jak żyjesz w kraju, w którym dobrze się żyje wybranej grupce ludzi - 1-5%, a cała reszta to bezsensowna praca od rana do nocy, to sie nie dziw, ze ludzie nie maja dzieci.

@bossgirl: największa głupota na temat dzietności jaką słyszę. Finanse nie mają dużego znaczenia do chęci posiadania dzieci. Mogą nawet przeszkadzać, bo ci ludzie przyzwyczajeni są do większej ilości rozrywek czy podróży i dziecko może
  • Odpowiedz
@bossgirl Ludzie nie mają dzieci ze wzgledów kulturowych a nie finansowych. Gdyby poprawic kwestie finansowe to max dzietnosci jaki bysmy mogli osiągnąć to ten co ma Dania czy Norwegia
  • Odpowiedz