Wpis z mikrobloga

Ofc dom nie jest skończony i założyłem sprawę w sądzie głównemu wykonawcy.

@Operator_imadla: głównemu wykonawcy? panie ja od każdej roboty to miałem inną ekipę, jak coś mi nie pasowało to wypad i inny wchodzi. budowanie z deweloperem brzmi jak problem. do tego na pewno jest drożej.
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: ja do niedawna sam remontowałem swojego gruza i niedawno też sam wykończyłem swój kwadrat. Jestem inżynierem (nie że mam dyplom inżyniera tylko serio jestem inżynierem) i czuję, że mógłbym nazywać się tak tytułować gdybym musiał płacić za proste usługi chłopakom ze skończoną połową zawodówki. Idzie wolniej ale spokojniej, ruch to zdrowie i mózg odpoczywa
  • Odpowiedz
  • 6
@Operator_imadla u mnie z rodziny kuzyn się budował, beton przyjechał, chata postawiona do SSZ i się okazało, że beton był nie taki jaki powinien być. Chata do rozbiórki, a kuzyn dosłownie siwy łeb dostał. Sprawa trafiła do sądu, a jaki to będzie finał? Nie wiadomo
  • Odpowiedz
@Sinsenn: głowy nie dam ale na grupkach budowlanych na FB sporo ludzi miało takie pytania (użyj opcji szukaj hehe) i raczej nie jest to dobrze obrobione.

Na chłopski rozum powinno dać się podpiłować dachówkę/łatę tak by finalnie dachówka leżała prosto na kołnierzu wokół okna bez tego wybrzuszenia ale jestem znam się tyle co musi wiedzieć inwestor podczas budowy plus nie mam okien w połaci dachowej :P
  • Odpowiedz
@Moron mam zupełnie odwrotne spostrzeżenia. Na żadnej ekipie nie oszczędzałem, kryterium ceny nigdy nie było tym decydującym, brałem z polecenia fachury, a jak nie było z polecenia to szukałem sam po opiniach na googlach. Zgadnij które ekipy spierodlily robotę, a z którymi problemów nie było. Jak ktoś mnie pyta o rady co do budowy to zawsze mówię szukaj sobie ekip sam, i zawsze bierz fakturę choćby tylko na jakiś procent całości.
  • Odpowiedz