Wpis z mikrobloga

Buduje dom i na wszystkich majstrów i wszystkie ekipy budowlane tylko pan koparkowy pan Studniarz numer 2pan elektryk i pan Dekarz nie s---------i roboty. Budowlańcy pobudowali Krzywe ściany, było trzech hydraulików jeden gorszy od drugiego, k---a mam 33 lata i w rok od zera siwizny do 15% łba białego. Ofc dom nie jest skończony i założyłem sprawę w sądzie głównemu wykonawcy. Blok w ktorym mieszkam jest z 1955 roku i na bank będzie stał dłużej niż ten dom. Ja p------ę co mnie podkusiło, trzeba było kupić dom kostkę z lat 90 z drugiej ręki i opalać to peletem no bo jeszcze pompa ciepła i rekuperacja kosztowały prawie 100K. To jest pokłosie tego że NKWD wymordowali polską inteligencję, ludzi inteligentnych w Polsce niema i nawet budowlańcom którzy powinni być dobrzy w swojej robocie nie można ufać. Jak oglądam rolki na YouTubie budowlańców angielskich to tam kazdy jest p---------m artysta w swoim fachu. A w Polsce jak w chlewie. Postawiliśmy panu krzywe ściany i co nam pan zrobisz? #nieruchomosci #budujzwykopem #budowadomu
  • 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Operator_imadla Studniarz numer jeden zrobił odwiert, wziął zaliczkę i się ulotnił. Mówił że zrobił odwiert na 22 metry, drugi Studniarz zweryfikował i się okazało że jest 13 metrów. Drugi koparkowy rozwalił rotę od szamba mimo że była taśma brązową zakopana informująca że jest rura.
  • Odpowiedz
Jak oglądam rolki na YouTubie budowlańców angielskich to tam kazdy jest p---------m artysta w swoim fachu.

@Operator_imadla: bo tam jest nadzór na budowach a Ty pewnie przycebuliłeś nawet na kierowniku budowy xD
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: trzymam kciuki i życzę żebyś wszystko, co się da (nomen omen) wyprostował; tak już w Polsce jest, że jak chcesz żeby ktoś Ci wybudował dom to musisz się znać na budowlance, naprawił auto na mechanice, a wyleczył to na medycynie, bo inaczej nie zadasz odpowiednich pytań; może coraz drożej, za to gorzej;

to jest szczerze mówiąc przyczyna, dla której gnije w bloku i planuję dalej, tylko na lepszym metrażu;
  • Odpowiedz
@mch0588 mam kierownika, przyjeżdżał często ale k---a byłem naiwny bo deweloper to kumpel mojego kumpla więc jakoś mi się w głowie uroił że nie zrobi mnie w c---a i jak bierze prawie pół bańki za robotę to raczej zrobi to dobrze, otóż nie tym razem. Nawet jak zakładam gniazdka elektryczne to jest problem bo kable powinny się chować do ściany żeby można je było łatwo założyć ale się nie chowają i
  • Odpowiedz
@Operator_imadla popełniasz ten sam błąd co ja. Jak nie masz pojęcia o budowaniu to zainwestuj w kierownika z prawdziwego zdarzenia co się interesuje i zawsze odbiera tel. Wszystkie odbiory z nim na spokojnie bez obecności wykonawcy, później zapraszasz wykonawcę i mówisz co i jak ci nie pasuje. Nie koleguj się z wykonawcami bo oni to wykorzystają. Asertywność i zero skrupułów.
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: nie pękaj, ja sie dałem wyruchać bez mydła kilka razy. Skończyło się u psychiatry, kuracji antydepresantami. Po wszystkim dalej d--a boli, ale już na swoim jakoś mniej uwierają te bóle XD
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: siemanko koleszko. Od paru lat przymierzam się do przeprowadzki na swoje. Rozkminialem budowę wolnostojącego, zakup gotowca z prefabrykatów (Erdol) lub zakup szeregówki gotowej. Coraz częściej skłaniam się do zakupu czegoś z drugiej ręki wlansie przez powody które podajesz. Czy wyszło chociaż taniej niż gotowiec ?
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: dlatego ludzie budują sami, mniejsza szansa że s---------z robiąc u siebie nawet pierwszy raz i z tutorialami z youtube niż "fachowcy" którzy mają w------e na wszystko poza wzięciem pieniędzy
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: nie przejmuj się, u mnie też na każdym jednym etapie był jakiś problem. Zresztą elektryk powiedział mi coś takiego: "Ty jesteś inwestorem, ja jestem wykonawcą. Mi się podoba, a ty się musisz przyzwyczaić."
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: popatrzymy na to, że tak jest wszędzie. Każdy kto pracuje robi tak, żeby jak najmniejszym kosztem i wysiłkiem zrobić co musi. Tylko w tym przypadku odbiorcą efektów tej pracy jesteś Ty, więc to oczywiste, że sprawdzasz i pilnujesz wszystkiego na budowie i widzisz te błędy. To jest oczywiście wkurzające, bo to są własne, często ciężko zarobione pieniądze, które trzeba zapłacić za partactwo. Ale czy ktoś jest budowlańcem, korpoludkiem w
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: i dlatego wolałem zapłacić pewnie koło 10% więcej i wziąłem generalnego wykonawcę od którego dedykowany inżynier budowy (nie kierownik budowy) przyjeżdżał prawie codziennie doglądać budowę i pilnować roboli, kiedy ja sam nie byłem stanie przyjechać na miejsce
  • Odpowiedz