Wpis z mikrobloga

Buduje dom i na wszystkich majstrów i wszystkie ekipy budowlane tylko pan koparkowy pan Studniarz numer 2pan elektryk i pan Dekarz nie s---------i roboty. Budowlańcy pobudowali Krzywe ściany, było trzech hydraulików jeden gorszy od drugiego, k---a mam 33 lata i w rok od zera siwizny do 15% łba białego. Ofc dom nie jest skończony i założyłem sprawę w sądzie głównemu wykonawcy. Blok w ktorym mieszkam jest z 1955 roku i na bank będzie stał dłużej niż ten dom. Ja p------ę co mnie podkusiło, trzeba było kupić dom kostkę z lat 90 z drugiej ręki i opalać to peletem no bo jeszcze pompa ciepła i rekuperacja kosztowały prawie 100K. To jest pokłosie tego że NKWD wymordowali polską inteligencję, ludzi inteligentnych w Polsce niema i nawet budowlańcom którzy powinni być dobrzy w swojej robocie nie można ufać. Jak oglądam rolki na YouTubie budowlańców angielskich to tam kazdy jest p---------m artysta w swoim fachu. A w Polsce jak w chlewie. Postawiliśmy panu krzywe ściany i co nam pan zrobisz? #nieruchomosci #budujzwykopem #budowadomu
  • 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 17
@Operator_imadla no kolego nie jesteś sam xD ja też 32 lata miałem jak remont generalny domu robiłem i k---a najgorszy okres mojego życia ever

Na szczęście miałem dobrego hydraulika i elektryka więc wiem że tutaj się martwić nie muszę że mi się dom spali albo zaleje go gowno z kanalizacji bo c-----o zrobili ale k---a reszta to masakra, wykonczeniowke mi tak s---------i że 5 razy przyjeżdżali plytki przyklejać na nowo bo
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: współczuję, ja wziąłem generalnego wykonawce i tylko s---------i montaż okna HST, ale potem to na własny koszt wyprostowali
no i jeden peszel co miał mi iść pod kabel HDMI między pokojami jest podlany betonem z wylewki, bo nie było dobrze uszczelnione na łączeniu, ale to trudno już przeżyje

tak to reszta elegancko
  • Odpowiedz
@Operator_imadla:

Jak oglądam rolki na YouTubie budowlańców angielskich to tam kazdy jest p---------m artysta w swoim fachu.

Oglądasz ludzi którzy chwalą się swoją robotą, budowlańcy w UK to najgorszy sort partaczy, tam nawet się zdarzały mieszkania które miały położone panele bezpośrednio na ziemi, bez żadnej podłogi, wylewki, niczego xD
Zgrywajactwardziela - @Operatorimadla: 
Jak oglądam rolki na YouTubie budowlańców ang...
  • Odpowiedz
Nawet jak zakładam gniazdka elektryczne to jest problem bo kable powinny się chować do ściany żeby można je było łatwo założyć ale się nie chowają i muszę uciąć dokładną ilość kabla i rzeźbić jak to wcisnąć w puszkę.

@Operator_imadla: Ale to jest normalne. Lepiej mieć za dużo niż za mało. Dopiero byś się wkurzał.

A co do reszty doświadczeń to też wiem o czym mówisz. Chociaż jak teraz patrzę to
  • Odpowiedz
"Ty jesteś inwestorem, ja jestem wykonawcą. Mi się podoba, a ty się musisz przyzwyczaić."

@wafel14: "ja chce zaplaty, ty nie, ja sie musze przyzwyczaić" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Jak by mi tak powiedział, to bym zaplacil 50% a reszte po poprawieniu fuszerek
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: dodam jeszcze, że żeby w ogóle jaśnie wielmożny partacz jeden z drugim zjawił się na robocie to już jest święto. Chłop w ten sam dzień o 8 rano będzie ci mówił, że zbiera graty i zaraz jest, żeby za drugim telefonem (twoim) powiedzieć, że jednak koło południa, żeby w końcu w ogóle nie przyjechać i przestać odbierać.
Druga sprawa, że prawie zawsze pierwszy lepszy nieznajomy typ czy ekipa znaleziony
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: a co, nieprawda?
popatrz sobie na takie jasło, miasto które miało to szczęście że najpierw r-------i je niemcy, a jak oni sobie poszli, to przyszli ruscy i dobili co się nie schowało
teraz jest to istny skansen nawet na tle podkarpacia, nic się tu nie dzieje, każdy stąd s-------a czym dalej i nawet takie metropolie jak jedlicze im odjeżdżają cywilizacyjnie
  • Odpowiedz
Buduje dom i na wszystkich majstrów i wszystkie ekipy

@Operator_imadla: jak ich dobierałeś? Po opiniach z Google, po cenie, z polecenia, pierwszych lepszych?

Moze jestem dziwny, ale w normalnych sytuacjach wchodzę w google, szukam majstra, sprawdzam opinie i generalnie chyba zawsze byłem zadowolony z roboty.
W dużym mieście majstrów od zasrania. W mniejszym każdy każdego zna, więc jak coś s-------i, to opinia leci dalej.
W dużych miastach często ekipy przyjeżdżają
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: nam znajomy znajomego remontował mieszkanie.
Znaliśmy się wcześniej, miałem go za mądrego gościa, a okazał się idiotą który ma tylko dobrze gadane.
Było tyle poprawek że myślałem że zwariuje. Mnie by było wstyd tak pracować i brać za to taką kasę.
Gdy ktoś pyta czy mam kogoś do polecenia, to mówię że wiem kogo nie polecam.

Serio ludzie to debile.
  • Odpowiedz
trzech hydraulików jeden gorszy od drugiego

Hydraulika to prosta i dobrze płatna praca, a dobrych fachowców jak widac brakuje. Polecam kazdemu, kto nie ma pomyslu na siebie
  • Odpowiedz