Aktywne Wpisy

lipson +158
źródło: 20251219_114134
Pobierz
vieniasn +93
używałem wczoraj przeglądarki czystej na czystym systemie operacyjnym i próbowałem zobaczyć coś na YouTube i na 10 minut materiału jest chyba 5 reklam każda trwa bardzo długo (można pominąć po jakimś czasie ale trzeba kliknąć) do tego te reklamy to taki slop najgorszy bez żadnego sensu tłumaczony ai
wspaniała platforma życzę im jak najlepiej
wspaniała platforma życzę im jak najlepiej

źródło: 9hatwl
PobierzW tym czasie uopki pracują dla jednego pracodawcy przez 5 lat i wykręcają 1/3 tego co b2b kontraktor. Po 40stce się zastanowi programista czy pracować jeszcze czy zostać rentierem, a pracownicy na umowach zasuwać będą do emerytury tracąc
Jeżeli coś jest zgodne z prawem to jest to słuszne rozwiązanie, a nie cwaniactwo. Łajdakiem jest ten kto potulnie oddaje w podatkach 60% swoich zarobków, zamiast zoptymalizować się podatkowo i mieć część tych pieniędzy dla swojej rodziny.
Zresztą jakbyś teraz zaczął zwiększać opodatkowanie na b2b to wcale nie wrócili by najlepiej zarabiający na uop
@hub_bub Obawiam się, że za dużo forum 4mitomans wjechało. Ale spokojnie, to można wyleczyć.
Nie wszystko co jest zgodne z prawem jest słuszne i polecam się doedukować czym jest instrumentalne wykorzystywanie luk w prawie czy tax avoidance. Nigdy nie postulowałem podnoszenia podatków cieciemborcom na bitubi tylko podniesienie
W jednym tylko sensie faktycznie jestescie pciembiorcami - wzorowo prywatyzujecie zyski i uspoleczniacie straty.
Na takich cwaniakach to traci całe spolecznenstwo tak naprawde.
@groman43: Podałem skrajny jak na polskie warunki przykład. W zespole scrumowym masz do 9 osób. Wychodzi 44k pln na osobę miesięcznie.
Natomiast takie duże produkty gdzie masz np. 5x 8 osobowych zespołów scrumowych, gdzie każdy zarabia 30k miesięcznie to nie jest nic niezwykłego. Wychodzi 1200k na miesiąc. 60k za roboczy dzień