Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jesteśmy z żoną po dwóch poronieniach, jedno z nieznanych przyczyn, drugie z losowych genetycznych, bez naszej winy. Mamy zrobione mnóstwo badań które robiliśmy sami, bez zaleceń lekarzy. Od kilku miesięcy jesteśmy pod kontrolą lekarzy w Gyncentrum w Katowicach ale wkurza nas to coraz bardziej bo za każdym razem jesteśmy zapisywani do innego lekarza i nie dostajemy propozycji leczenia, propozycji badań, co warto sprawdzić, jest tylko namawianie na in vitro. Rozumiem że wielu ludziom ta metoda pomogła ale nie o tym jest ten wpis. Czy wszystkie kliniki niepłodności są nastawione na in vitro? Był ktoś w podobnej sytuacji i znalazł klinikę i lekarza który faktycznie prowadził leczenie?
#nieplodnosc #ciaza #poronienie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jeśli macie z obu stron zrobione wszystkie możliwe badania, a są ciągle poronienia to in vitro jest najlepszą opcją. Chociaż też lekarze mi mówili, że 2 ciążę to za mało, ale jeśli już 3-4 kończą się poronieniem to jednak warto pójść w in vitro. U mnie też się okazało, że do 3 razy sztuka. Ewentualnie poszukajcie innego centrum leczenia niepłodności, podobno w Łodzi jest jakieś dobre (ale nie pamiętam nazwy)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @oficjalniemartwa: o tym też myślimy
@Aurielle: tylko jeżeli ta propozycja pada od razu bez zlecenia żadnych dodatkowych badań, bez żadnej alternatywy, to wydaje mi się że to po prostu maszynka nastawiona na dofinansowanie od państwa na zabieg in vitro
@Lonate: czy wszystkie to nie wiem, więcej badań wykonaliśmy po drugim poronieniu, myślimy najpierw o inseminacji ale od lekarzy można się czegoś dowiedzieć tylko
  • Odpowiedz