Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Solidly: kiedys jak lecialem z nowej zelandii do japonii, to obok mnie siedziala dziewczynka z nowej zelandii. Na krotko przed ladowaniem przebrali ja za stewardesse i rozdawala cuksy w samolocie :D Na koniec przyniosla mi cala garsc, bo mowial ze skitrala dla mnie :D
  • Odpowiedz
@Solidly: ostatnio w pendolino konduktor zatrzymał skład na stacji na której się nie zatrzymuje bo kobieta pomyliła pociąg. Dzięki temu przesiadła się do swojego który był tuż za tym pendolino. Przy czym ona o to nie prosiła, pracownik kolei sam to jej zaproponował. Brzmi nierealnie ale tak było.
  • Odpowiedz
@aleksc to może w ogóle nie będzie sprawdzał biletów? W sumie po co?

I powiedz mi jak ty byś widział system kontroli biletów? Oczywiście mówię o tych kupionych przez internet, które nie są "na okaziciela"
  • Odpowiedz
@Solidly: Takich rzeczy nie wolno publikować. No, tutaj to jeszcze pół biedy, ale jakbyś to wrzucił gdzieś na fb to madki zaraz by zaczęły zawracać dupę konduktorom i domagać się specjalnego traktowania dla kaszojada
  • Odpowiedz
@bor123: Ale w jego w przypadku dzieciaka znizka nie jest uwzględniona według wieku tylko na podstawie aktualnej legitymacji. Od wiellu wielu lat tak było nie wiem skąd zdziwienie. Inwalidzi też musza pokazać dokumenty ze maja uprawnienia do ulgowego biletu.
  • Odpowiedz
@Solidly: oho Czarne Orły od PKP poprawiają wizerunek po wczorajszej aferze. Dobrze, że młody nie robił zdjęć, bo już z tej wycieczki by nie wrócił :D
  • Odpowiedz
@bor123: według regulaminu nie każde dziecko które ma 7/8 lat może jeździć na uldze szkolnej 37%, może być np. Polska rodzina mieszkająca w Londynie i wtedy nie chodzi do polskiej szkoły. Nie każdemu dziecku w tym wieku przysługuje ulga 37%, tylko tym którzy uczęszczają do polskich szkół (i to nie wszystkich) oraz tych którzy mają wydaną legitymację przez konsula, jeśli uczą się za granicą języka polskiego, polskiej historii itd
  • Odpowiedz
@Goronco: Skoro mamy obowiązek szkolny to powinno być tak, że dzieci nie sprawdzamy. Rozumiem sens sprawdzania kogoś kto może mieć 14 albo 17 lat, ale dzieci? Wyobrażasz sobie jakby w sklepie każdego legitymowali (co kuouje alko, fajki, albo inne podobne)? Nawet takich co mają 60 lat bo regulamin? Przepisy i regulaminy też powinny być życiowe.
  • Odpowiedz
@mlodyapollo @Thorus88 @aleksc żale do ministerstwa które jasno określiło jakie dokumenty uprawniają do ulgi i obowiązek ich weryfikacji podczas kontroli. Regulamin tylko uwzględnia przepisy nadrzędne. Gdyby ustawodawca zapisał że weryfikacja ulgi na odbywać się na oko to tak można byłyby robić. W innym wypadku konduktor dostaje po premii albo zostaje zwolniony z roboty. Powtarzam kierunek ministerstwo infrastruktury
  • Odpowiedz