Wpis z mikrobloga

To pojedzie od Nas na Eurowizję. Mamy dość już oklepanych schematów i panienek z radia, które biorą się znikąd. Live jeszcze lepszy od wersji studyjnej. Jak nie zepsują choreografii, to myślę, że pokonają Justynę.

#eurowizja
Vanlid - To pojedzie od Nas na Eurowizję. Mamy dość już oklepanych schematów i panien...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Niestety ale nie widzę tego wygrywającego. Za dużo ludzi twierdzi że to ukraińskie a w każdym razie nie Polskie + steczkowska ma zbyt duzy fandom
  • Odpowiedz
  • 2
@OstatniZnak: Steczkowska przekombinuje to. Już coś przebąkuje o dodaniu tam wstawek z WitchERa. XD A ludzie niech się doedukują o dialektach i językach.
  • Odpowiedz
@Vanlid: Ale pseudo-artystyczne monotonne kupsko. Totalnie nie zapada w ucho a wręcz wkurza. Jeszcze nie po Polsku.
Eurowizja stała się pokazem jakiejś sztuki nowoczesnej gdzie wygrywa ten kto zrobi z siebie jeszcze większego dziwoląga.
  • Odpowiedz
via Android
  • 27
@ExtraPensja Jak pierwszy raz tego słuchałem, to też myślałem, że to po białorusku albo ukraińsku. A to mikrojęzyk podlaski, którego do tej pory podobno używają starsi ludzie w okolicach Hajnówki na wsiach. Jest zaledwie niewiele ponad 30 tysięcy ludzi w Polsce znających ten język. Człowiek uczy się całe życie jednak.
  • Odpowiedz
Mocne przedostatnie miejsce, zaraz obok bałkańskiego disco i azerskiego folku. O kolejny włoski wyjec robi brrr.
  • Odpowiedz
@OstatniZnak: Z jednej strony tak, z drugiej - Białystok ma ich promować, do tego będzie podkreślane, że to język podlaski plus jeden z jurorów mówił, że na castingu wszyscy jurorzy byli jednogłośnie za nimi, bo rozwalili swoim występem. Bardziej się boję, że ludzie będą woleli wysłać coś bardziej bezpiecznego.

Eurowizja stała się pokazem jakiejś sztuki nowoczesnej gdzie wygrywa ten kto zrobi z siebie jeszcze większego dziwoląga.

@andbatros: Loreen, Kalushe, Maneskin
  • Odpowiedz
@Vanlid: też z tych póki co dostępnych to są moi faworyci, ale obawiam się, że Polacy raczej tego nie wybiorą w televotingu. Nasze społeczeństwo nie jest przyzwyczajone do takiej muzyki, do tego będzie narzekanie, że to po ukraińsku (tak, wiem, że to podlaski) i tak naprawdę opcje widzę tylko trzy: bezpieczny Dudek, popularna Steczkowska lub Daria, która zapowiada balladę, a do tego ma już wyrobione nazwisko. Jedyna opcja na zwycięstwo
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@board_of_trustees Tak patrzę na ich teledyski i występy, to tam jest jakby taki chór jeszcze złożony z trzech kobiet, oprócz głównej wokalistki i One tam tańczą itp., gdy główny wokal tylko jest używany.
  • Odpowiedz