Aktywne Wpisy

Zmorka +255

czerwony_kmer +373
Cały przystanek został osłupkowany. Jeśli zdjęcie mogłoby mówić, to krzyczałoby "nie wolno tu parkować". Na moich oczach kierujący zaparkował na samym środku czynnej zatoki autobusowej. Wysiadł i poszedł do pawilonów usługowo handlowych które znajdują się na lewo. Mi nie pozostało nic innego jak tylko go zgłosić. Na szczęście tym razem sprawiedliwości stało się zadość.
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
źródło: wykroczenie
Pobierz

Jeździłem kiedyś Junakiem 122F i Hondą CBF, oba 125tki i oba z 2014 roku. Junak pod każdym względem odstawał – słabsze osiągi, gorsze wykonanie, a do tego gaźnik zamiast wtrysku (może palił minimalnie mniej). Czy dziś różnica między Junakiem a Hondą (lub innymi chińczykami, a sprawdzonymi markami) jest nadal tak wyraźna? Co sądzicie?
#motocykle #125cc #motomirko #motoryzacja
@Lychees: Wszystko zależy, na co zwracasz uwagę i co Ci przeszkadza, lub co jest dla Ciebie priorytetem. Ja kiedyś miałem 125 i szukałem markowej 125. Po obejrzeniu 6 sztuk, kupiłem za ułamek ceny Rometa od pierwszego właściciela ze znikomym przebiegiem, trzymanego w garażu pod kocem, którego sprzedałem później ze sporym zyskiem. Jedyne, co przy tym moto robiłem, to naciąg łańcucha, wymiana samodzielna świecy, samodzielna
No i tu ten mit gaźnika, jasne jak leje to spali, ale no miałem dwie 125tki i tak jak pisze w spalaniu akurat junak nie wypadał gorzej niż 4-5razy droższa Honda.
@Lychees: Wszystko zależy, jaką 125 kupisz. Są te gorzej wykonane i są te nie odstające od Japonii, ale za to tańsze wyraźnie. Problem polega na tym, że brak masz ASO. Sami importerzy, gdzie jeden do tematu podchodzi profesjonalnie, drugi zlewa ciepłym moczem [nie mamy Pana podzespołu, płynie z Chin i co nam Pan zrobisz?] a okres gwarancji leci, sezon w pełni.