Wpis z mikrobloga

Gram sobie po chyba 18 latach w Underground 2 i muszę przyznać, że nadal jest całkowicie grywalny i daje frajdę z jazdy. Przypominam gra z 2004 roku.

Plusy:
- soundtrack. Serio. Same klasyki,
- grafika i detale jak na swoje lata wyglądają świetnie,
- dużo różnych trybów wyścigów,
- TUNING kuuurała!!!
- tuning zaawansowany (korekta turbo, wysokości zawieszenia itp.)
- przyjemny model jazdy,

Minusy:
- ekonomia z--------u. Trzeba się dużo najeździć, żeby coś kupić np. turbo stage 3 to 7000$. Za wyścig poziomu trzeciego dostajemy 1200. A gdzie reszta ulepszeń,
- tuning wizualny zastarzał się jak Daweoo Lanos w gazie - średnio,
- trybów wyścigu jest dużo ale tras mało. Miasto, miasto w górach, lotnisko, krótki tor, długi tor. Dodatkowo twórcy karają nas 4 okrążeniami na długich trasach więc ... jedziemy i jedziemy i jedziemy i jedziemy ...
- przeciwnicy głównie obijają się o ściany ale za to oszukują więc my możemy jeździć perfekcyjnie ale bot John zawsze będzie 2,5 sekundy za nami. Nawet jeśli w połowie drogi zaliczy dachowanie xD

9/10

#staregry #needforspeed
MyOwnWorstEnemy - Gram sobie po chyba 18 latach w Underground 2 i muszę przyznać, że ...

źródło: nfsu2

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CzarnyOwiec: pro street jest moim ulubionym. Głównie dlatego, że jazda, zwłaszcza na wysokim poziomie trudności, wymaga trochę umiejętności, skupienia, znajomości tras i znajomości własnego auta. Dodatkowo model zniszczeń eliminuje bezkarne obijanie się o ściany xD
  • Odpowiedz
  • 7
@CzarnyOwiec pamiętajmy o NFS: Hot Pursuit (orygianlnym) i NFS: High Stakes. Też były fajne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Porshe było bardzo realistyczne jeśli chodzi o model jazdy, ale sama kariera była jednocześnie trudna jak i wyśmienita :) Corte'd Azur for life!
  • Odpowiedz
Spośród tych NFSów to grałem w pierwszego Undergrounda i pamiętam, że wydawał mi się trudny, bo jeden poważny błąd, np. wjechanie w latarnię, skutkował przegraną - bo samochód na tej latarni się po prostu zatrzymywał. A w kolejnych częściach (a na pewno MW) wjazd w latarnię czy ciężarówkę skutkował małym spadkiem prędkości i efektownym lotem przeszkody, która stanęła nam na drodze, co mnie skutecznie zniechęciło.
Tak czy owak NFSU wspominam bardzo dobrze
  • Odpowiedz
przeciwnicy głównie obijają się o ściany ale za to oszukują więc my możemy jeździć perfekcyjnie ale bot John zawsze będzie 2,5 sekundy za nami. Nawet jeśli w połowie drogi zaliczy dachowanie xD

Ahh rubberbanding xd pamiętam chyba Ford Racing któryś, mam parę ładnych sekund przewagi jadąc pełną prędkością Fordem GT, a tu nagle wjeżdża mi w tyłek Fiesta jadąca jakieś ~450 km/h xD
  • Odpowiedz
@lewymaro: robię drag race w NFS2, 300 km/h a tutaj wyprzedza mnie Honda Civic 1 z wielkim spojlerem XD

Ogólnie te drag race z przeszkodami to jakiś żart. 5% to dobre wrzucanie biegów a 95% to omijanie ścian na drodze jadąc z prędkością +200 km/h xD
  • Odpowiedz
przeciwnicy głównie obijają się o ściany ale za to oszukują więc my możemy jeździć perfekcyjnie ale bot John zawsze będzie 2,5 sekundy za nami. Nawet jeśli w połowie drogi zaliczy dachowanie xD

@MyOwnWorstEnemy: to jest plaga gier gdzie są wyścigi po dziś dzień (poza tymi prawdziwie wyścigówkami). Nie ważne jak szybko będziesz jechał to i tak jest skrpt by byli blisko ciebie. Odbiera poczucie bycia zajebistym i zniszczenia rywali.
  • Odpowiedz
@MyOwnWorstEnemy: Nikt nie powiedział że trzeba kupować wszystkie ulepszenia. Niedawno przechodziłem i szczerze to nie odczułem braku hajsu. Największy zarzut z perspektywy czasu to przesyt wyścigów URL: Za mało tras, za dużo grindu.

Skoro masz problem z ilością tras, to lepiej nawet nie tykaj pierwszego Undergrounda, tam jest dopiero bieda jak w chacie łotewskiego chłopa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MyOwnWorstEnemy: Underground 2 to była świetna gra. Muzyka robiła niesamowitą robotę.
Mam pewne wątpliwości żeby zainstalować ponownie, nie chce żeby wspomnienia wyblakły ze względu na archaiczną grafikę jak na 2025.
  • Odpowiedz
@MyOwnWorstEnemy: zawsze mnie kłuję że każdy wspomina U2 i MW a przecież Carbon też bym zajebisty, dobry soundtrack, bardzo przyjemne drifty i świeży pomysł z wyscigami w kanionie. Jak dla mnie najlepsza cześć, do tego wtedy też jakoś wychodziło Toyko Drift co dawało jeszcze więcej frajdy. Jak dla mnie najlepsza cześć (ʘʘ)

PS nie wiem czy to przez gry ale ja dalej uwielbiam auta z jakimiś
DavyX - @MyOwnWorstEnemy: zawsze mnie kłuję że każdy wspomina U2 i MW a przecież Carb...

źródło: IMG_2156

Pobierz
  • Odpowiedz
tuning wizualny zastarzał się jak Daweoo Lanos w gazie - średnio,

@MyOwnWorstEnemy: przeciez to jest ogromny plus tej gry. owszem, moze na dzisiejsze czasy ten tuning wyglada wiesniacko, ale lepiej to traktowac jak taki wehikul czasu do lat 2000 pod wzgledem stylu. no i to ze gier z podobnie rozbudowanym tuningiem wizualnym nie bylo do powstania nfs2015 i heata, a i tak pewnie znajda sie ludzie ktorzy stwierdza ze ten
  • Odpowiedz
@MyOwnWorstEnemy

@lewymaro: robię drag race w NFS2, 300 km/h a tutaj wyprzedza mnie Honda Civic 1 z wielkim spojlerem XD

Jak coś jest Civic 6 xD

Co do całej reszty, grałem kiedyś w moda z teksturami HD, pamiętam, że na prawdę cudnie wyglądał np. asfalt. Niby detal, ale robił robotę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz