Kilka razy w roku dopada mnie ból pleców w tym miejscu. Ruch szyi go mocno potęguje. Zawsze to jedno miejsce i zawsze lewa strona. Centrum bólu to mały punkt z lewej strony kręgosłupa. To chyba jakiś mięsień. Rozmasowanie nieco pomaga. Ból trwa kilka dni. Nie wiem dlaczego tak mam. Do jakiego specjalisty się udać? #zdrowie #rehabilitacja
@Jonn: Pracujesz dużo przed komputerem? Jeśli tak, czy czasem nie masz stanowiska gdzie po prawej stronie masz monitor i często przez to odchylasz głowe?
@phts rzeczywiście, pracuję bardzo dużo przy komputerze. Jednakże monitor mam na wprost siebie. Czy to może mieć związek z szyją? Może w czasie snu coś jest nie tak.
@Jonn: Ja miałem dokładnie taki sam problem z plecami, w tym sam miejscu raz na jakiś czas zaczynało boleć. Jak byłem u fizjoterapeuty to od razu zadała pytania jakie mam stanowisko biurowe i czy czasem za bardzo nie odwracam się do prawej strony (mam 2 monitory, jeden na wprost a drugi po prawej stronie).
Ogólnie zakupiłem trochę sprzęty typu piłka i roler żeby ten mięsień wymasować, fizjoterapeuta też zalecił żeby
źródło: temp_file5880009166086258526
PobierzOgólnie zakupiłem trochę sprzęty typu piłka i roler żeby ten mięsień wymasować, fizjoterapeuta też zalecił żeby