Aktywne Wpisy

annlupin +11
STOP kontrola co se słuchasz teraz
źródło: annlupin9988765
Pobierz
Knaga_powrot +32
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin9988765
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#prawojazdy #polskiedrogi #polscykierowcy #przepisydrogowe
źródło: obraz
PobierzJesteś żółtym pojazdem. Co robisz w takiej sytuacji?
@o__0: ale on go jeszcze nie zaczął. Nie bez powodu dałem taki, a nie inny rysunek.
Jeżeli nie, przyspieszam do regulaminowej
@o__0: no tak, zrobił to. Ale nie wyprzedza jeszcze.
@r5678: no właśnie o to chodzi, że jeszcze nie. Dlatego narysowałem taką, a nie inną sytuację i jestem ciekaw odpowiedzi.
Art. 4. [Zasada ograniczonego zaufania (zasada względnej ufności)]
Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze mają prawo liczyć, że inni uczestnicy tego ruchu przestrzegają przepisów ruchu drogowego, chyba że okoliczności wskazują na możliwość odmiennego ich zachowania.
Jakim cudem miałbym mu wtedy przyspieszać podczas bycia wyprzedzanym jak mam prawo uważać, że
@Krupier: Ale ty jeszcze nie wyjechałeś za obszar zabudowany. Nie bez powodu nie powinieneś przyspieszać.
Jaka aferę, wtf gościu? Zwykła ankieta, ogarnij się.
Jak ktoś mnie wyprzedza to tak. Pytanie jest o sytuację zobrazowana, a więc nie wyprzedzanie. Mimo wszystko większość (niewielka, ale jednak) odpowiedziała, że nie przyspiesza pomimo nie bycia wyprzedzanym.
A przeczytałaś dokładnie odpowiedzi?
@fff112: Jeśli ktoś zaczyna Cię wyprzedzać mimo że na liczniku masz 90 na ograniczeniu 90 czyli w rzeczywistości jedziesz 80-90km/h bo twój prędkościomierz nie jest homologowany aby dokładnie wskazywać prędkość to prawdopodobnie powyższe może nastąpić.
@fff112: Masz prawo również uważać, że czas się cofa ale fakty temu przeczą! Jeśli ktoś Cię
Wyprzedzanie manewr, w trakcie którego jeden uczestnik ruchu przejeżdża obok innego jadącego w tym samym kierunku.
Przejeżdza obok Ciebie? Tak.
Tak samo jak pieszy wchodzący. Czy pieszy 100m od przejścia jest wchodzący? Nie. Czy pieszy który idzie w stronę przejścia z "zamiarem" przejścia (jest tak do 2-3m) jest wchodzący? Wg. sądu i mandatów od policji TAK.
Jeśli jedziesz w poniżej dozwolonej lub ją przekraczasz lub masz super dokładny radar mierzący prędkość i jedziesz dokładnie tyle co na znaku. To jak ktoś Cię wyprzedza to NIE MOŻESZ założyć, że przestrzega on przepisów z racji, że okoliczności wskazują na możliwość odmiennego ich zachowania
Jeśli widok
Nie, jeszcze nie rozpoczął. Rozpoczął zmianę pasa. Ja nie muszę wiedzieć w jakim celu,