Wpis z mikrobloga

@LateMacchiato: zależy jak się podciągasz ja zrobię 8 podciągnięć a zwykłych muscle up z kippingiem też zrobię koło 8 w serii xD tutaj to bardziej koordynacja i dynamika robi robotę. Dla porównania takiego zwykłego zrobiłem życiówkę 2 pod rząd, ale ważąc 10 kilo mniej więc teraz z jednym mam problem
  • Odpowiedz
zależy jak się podciągasz ja zrobię 8 podciągnięć a zwykłych muscle up z kippingiem też zrobię koło 8 w serii xD tutaj to bardziej koordynacja i dynamika robi robotę. Dla porównania takiego zwykłego zrobiłem życiówkę 2 pod rząd, ale ważąc 10 kilo mniej więc teraz z jednym mam problem

@bartt345: Całkowicie prostuje ręce i podciągam się wystawiając głowę ponad drążek. Dłonie na drążku układam różnie, bo na zewnątrz, wewnątrz albo
L.....o - >zależy jak się podciągasz ja zrobię 8 podciągnięć a zwykłych muscle up z k...

źródło: IMG_20250107_220338

Pobierz
  • Odpowiedz
@LateMacchiato: To na tym drążku może być ciężko, ale generalnie kwestia obejrzenia jakiegoś tutoriala z YouTube i pewnie w w jeden dzień byś ogarnął taki podstawowy z kippem jak załapiesz o co chodzi
  • Odpowiedz
  • 2
@LateMacchiato: 11 to jego max, sporo robi technika odpowiednia. Jestem trenerem personalnym i instruktorem kalisteniki. Dużo daje podciąganie z ciężarem. No i rozbicie muscle upa na części pierwsze i trenowanie każdego elementu z osobna.
@In_thrust_we_trust na początku nikt nie robi dobrych technicznie, takie rzeczy się czyści z czasem. A uwierz mi, że ten drążek jest tak niestabilny, że ja p------e, ale innego nie mamy w studio ⁠[⁠ ⁠
  • Odpowiedz
  • 5
@LateMacchiato: filmik sprzed 4lat z moją życiówką xd aktualnie już taki eksplozywny nie jestem, ćwiczę pod elementy, więc robię bardziej gimnastyczne. Aaaale możliwe, że wracam do street liftingu, więc i z muscle upami będzie progress i trzasnę z 20 niedługo xd jakbym poszperał na swoim profilu tutaj na wykopie to bym znalazł aktualne, ale już nie mam siły o tej porze na takie zabawy xd
Jazon - @LateMacchiato: filmik sprzed 4lat z moją życiówką xd aktualnie już taki eksp...
  • Odpowiedz
  • 1
@SamurajPszemeg: jasne, dosyć często ktoś tu pyta o to właśnie :D
-swing (czyli to bujnięci, 'wysprężyowanie' jak to nazywam xd i spięcie łopatek kiedy zaczyna Cię cofać)
-Lsit w zwisie
-podciaganie w Lsit'cie
-bar dipy
-negatywy muscle upa (czyli jak najwolniejsze zejście, trzymając drążek blisko ciała, najlepiej wskakując ze skrzyni/jakiegoś podwyższenia na drążek, bo to dodatkowo przyzwyczaja barki do tego przejścia)
Metoda moim zdaniem najlepsza do nauki muscle upa i
  • Odpowiedz
@Jazon Dzięki za podpowiedź. Zapisuje sobie i będę próbował coś z tym działać. Przy okazji, czy negatywy z obciążeniem przy pull upach się opłaca robić? Widuję na siłowni że niektórzy trenerzy każą robić to swoim podopiecznym i się tak zastanawiam czy to ma sens. Sam nie mogę przekroczyć +50kg na jedno powtórzenie i kombinuje co mogę jeszcze zrobić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@SamurajPszemeg: szczerze? Nie wiem xd Sam też się zastanawiałem zawsze, ale nigdy tego w praktyce nie przetestowałem. Czysto teoretycznie mogłoby mieć to sens. Kiedyś na yt trafiłem na na takiego starszego Pana, który nagrywał content z siłowni i podciągał się z ciężarem między innymi. Miał naprawdę spoko wyniki jak na swój wiek. Odnośnie siłowego progressu mówił, że zawsze na koniec rozgrzewki brał wagę domyślną, którą miał się podciągać i robił
  • Odpowiedz