Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
prometheusfides +38
Zamknąłem dziś wszystkie pozycje CFD na ropie i wypłaciłem resztę środków.
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem

Witam. Osoba z mojej rodziny która pracuje w szpitalu w pracowni TK i RTG wynosi informacje o moich wizytach szpitalnych osobom trzecim. Widziałem kilka korespondencji na messengerze z inną osobą. Zachowałem tylko screeny bo miałem telefon dosłownie na kilka minut, zdążyłem je sobie zgrać.
Co za o grozi i jak to teraz rozegrać? Poinformować dyrektora szpitala? Czy pracownicy lub policja mogą mieć wgląd kto się logował po nr PESEL, imię i nazwisko i sprawdzał moją historię wizyt w systemie szpitala czy to jest nie do udowodnienia? Mało tego widziałem tak,że zdjęcie złamania obcej osoby w tej korespondencji jak sobie przesyłali, że ktoś tam sobie złamał. Masakra jakaś. Jako pacjent nie czuję się teraz bezpieczny idąc na wizytę do jakiegoś specjalisty.
Pewnie to powszechna praktyka pracowników, że lubią sobie do porannej kawki wysłać zdjęcie RTG kogoś ze złamania i poplotkować ale jednak bardzo mnie to zirytowało. Przecież jeżeli to uda mi się udowodnić to dyscyplinarka z zwodu, RODO, ochrona danych pacjentów, sprawa karna.
Co byście zrobili w takiej sytuacji?
#prawo #lekarz #szpital #zdrowie #sluzbazdrowia #nfz #lekarze #medycyna
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
https://www.prawo.pl/zdrowie/tajemnica-zawodowa-w-zawodach-medycznych-brak-wyraznego-przepisu,528035.html
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Zaraz sprawisz, że członek rodziny poleci z roboty. A potem cała biedota umysłowa płacze czemu bogaci są bogaci a oni biedni? No czemu, bo bogaci nie p-----------ą swojej rodziny tylko ją wspierają.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord