Wpis z mikrobloga

Tl;dr; Wziąłbyś się do roboty, zamiast patologie z górnictwa i poprzedniego ustroju przenosić na grunt IT.

Ciekaw jestem czy dalej tak będzie śpiewał, jak korporacje dążą do tego, szczególnie w IT, by programista był tylko zasobem na B2B jak ekspres do kawy. Bez praw. Użyć na chwilę i w-----ć.

Ciekawe jestem jak dorośnie i będzie mieć 40 lat, dwójkę dzieci i go wyjebią z roboty, a on nie będzie mógł kolejnej znaleźć, bo nie będzie miał czasu na dokształcanie się po robocie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nic tylko pokazać mu ten wpis.

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka
Ksiegadusz - Tl;dr; Wziąłbyś się do roboty, zamiast patologie z górnictwa i poprzedni...

źródło: Zrzut ekranu 2025-01-04 181316

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ciekaw jestem czy dalej tak będzie śpiewał, jak korporacje dążą do tego, szczególnie w IT, by programista był tylko zasobem na B2B jak ekspres do kawy. Bez praw. Użyć na chwilę i w-----ć.

@Ksiega_dusz: Już są przecież. Jeśli założy rodzinę to może ciutkę zmądrzeje, jeśli nie to dalej będzie samotnym kucem w piwnicy bez życia pouczających innych, by posłusznie j----i w kontraktorniach na krótkiej smyczy klienta.
  • Odpowiedz
a więc @enderfuzz mówisz, że jak ktoś zostanie zwolniony, bo przyjdzie Abuyin ibn Djadir ibn Omar Kalid ben Hadji al Sharidi i zgodzi się na połowę stawki, to znaczy, że to jego wina, bo wybrał branżę, której nie da się ulokalnić? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym co to za sugestia, że niby związki zawodowe miałyby wspierać kogoś takiego jak "Senior Architekci" albo "Grande Programiści"? Jak jesteś
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz , @MichuTop: Zaskoczę Was - mam rodzinę i jestem bliżej 40, niż 30

jak korporacje dążą do tego, szczególnie w IT, by programista był tylko zasobem na B2B jak ekspres do kawy. Bez praw. Użyć na chwilę i w-----ć.

Jest bardzo proste rozwiązanie. Należy nie być na B2B, tylko na UoP - gdzie i bez ZZ wywalenie kogoś jest dosyć trudne. A, chwila, trzeba wtedy płacić podatki uczciwie
  • Odpowiedz