Wpis z mikrobloga

TESTY NA OJCOSTWO DZIECKA NIELEGALNE W:

- Francja: od 1994 roku są zakazane. Za wykonanie takiego testu nielegalnie przez ojca grozi 1 rok więzienia i €15 tys. grzywny

- Niemcy: od 2009 roku są zakazane. Kara: $5000

- Szwajcaria: zakazane

- I

@
  • Odpowiedz
@WilkMcQuey: Może to jest dobra wiadomość dla niektórych facetów. Ale z drugiej strony, po jednym pokoleniu, będą mieli zmapowane DNA prawie całego społeczeństwa. Wyczuwam problemy, kiedy tym myślę.
  • Odpowiedz
według szacunków ok. 3% do nawet 10% ojców wychowuje nie swoje dziecko myśląc, że dziecko jest jego (dane z 2023)

@WilkMcQuey: Z tego co pamiętam to dotyczy to ojców którzy mają wątpliwości i przeprowadzają taki test, a realnie ta liczba oscyluje w około 1-2%
  • Odpowiedz
@WilkMcQuey:

Oszustwo ojcostwa - według szacunków ok. 3% do nawet 10% ojców wychowuje nie swoje dziecko myśląc, że dziecko jest jego

To trochę nie tak.
3-10% to jest wynik dla przeprowadzonych testów na ojcowstwo a nie dla
  • Odpowiedz
Prezydent podpisuje ustawę, która nakłada obowiązek wykonania testu DNA po narodzeniu dziecka, aby ojcostwo było pewne zawsze w 100%.

@WilkMcQuey: ja to postrzegam jako zbieranie DNA obywateli przez rząd. W takim celu to powstało, a jest "reklamowane" tak jak w tytule.
  • Odpowiedz
@WilkMcQuey: a jak we Francji białej parze urodzi sie czokapik to co wtedy ? Też test zabroniony i musi taki francuz wychowywać czarnuszka ?
  • Odpowiedz
@Pnnn: a jak. W polskim małżeństwie to samo. Urodzi się czkapik i z automatu uznaje się że to dziecko męża, chyba że ten sam zaprzeczy ojcostwa. Ale... dla dobra dziecka sąd może i tak przywalic mężowi alimenty przy rozwodzie
  • Odpowiedz
@WilkMcQuey: u nas nigdy tego nie wprowadzą bo zandbergi na to nie pozwolą. Debile dali się nabrać na darmowe mieszkania a w zamian za to dostaną feministyczną tyranię xD nawet mi was nie żal.
  • Odpowiedz