Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, chciałbym schudnąć, bo mam nadwagę. Zamierzam zabrać się od jutra po świętach. Mam 35 lat, 100 kg i 178 wzrostu. Praca siedząca. Planuję robić 10 tysięcy kroków. Na ćwiczenia fizyczne jestem za słaby. Myślicie, że zaczęcie redukcji od 2600 kcal dziennie to dobry pomysł?

#odchudzanie #przegrywpo30 #dieta #mikrokoksy #zdrowie #wychodzimyzprzegrywu

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim kalkulator pokazuje, ze na zero wyjdziesz jedzac 2000 (bez cwiczen), wiec 1800 to jedyna mozliwosc zeby schudnac. A jesli zaczniesz cwiczyc, to nie przeceniaj ilosci kalorii, jakie mozesz spalic cwiczac . Jakies spacery czy inne jogi to prawie nic nie spalaja.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak naprawdę to nikt ci tego precyzyjnie nie policzy, od czegoś musisz zacząć i po kilku tygodniach najwyżej sobie skorygujesz. Kalkulatory liczą CPM przy niskiej aktywności w okolicach 2700, więc na twoim miejscu zacząłbym redukcję na 2000-2200, bo jak sobie ustawisz 2600 to raczej te efekty będą minimalne albo żadne i tylko się zniechęcisz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: najpierw sobie ustaw przykładowo 2500, przez tydzień tyle trzymaj przy ćwiczeniach i krokach, jak spadnie waga o jakieś 300-500g to tyle trzymaj aż do czasu gdy waga przestanie spadać przy tygodniowym ważeniu i wtedy zmniejsz sobie na 2400 i tak dalej aż osiągniesz chcianą wagę
  • Odpowiedz
@Gieraryhir: nie no, coś chyba źle policzone, 2000 to on może mieć PPM, nie ma opcji, żeby przy wadze 100 kg miał zero 2000 kcal, co nie zmienia faktu, że te 2600 to za dużo, żeby sensownie redukować
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wyżej ci napisałem, celowałbym w jakieś 2200 na początek, ale to sobie będziesz musiał sprawdzić metodą prób i błędów, bo nikt ci tego dokładnie nie policzy, imo przy trzymaniu 2200 waga już powinna zauważalnie spadać
  • Odpowiedz