Aktywne Wpisy

uranium14 +73
SmutnoMi 0
#kryptowaluty #gielda #inwestowanie #pytanie
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.

Problem typu #motoryzacja a konkretniej problem z #samochod
Szukam autka tak do 25 tysięcy zł, max 30 tysięcy zł (ale to już z podtlenkiem biedoty #lpg najlepiej i opłatami by był)
Budżet nie powala ale więcej nie wyciągnę i tyle.
Więc wchodzi w grę autko które miesięcznie będzie robić z 900-1300 km, w cyklu mieszanym gdzie 70% to miasto i korki, a 20% to obwodnica #trojmiasto czyli też korki.
Myślałem nad Peugeot 508 ale silniki benzynowe praktycznie nie istnieją (to co montowali to dramat)
Renault też wchodziło w grę i tutaj jedni mówią że spoko pod LPG, inni że lepiej nie i jest problem bo nie wiem
Fiat też był brany pod uwagę bo dobrze ponoć LPG trawi ale to fiat ... Ale jaki budżet takie auto
Generalnie nie zamykałem się na nic byle autko dobrze tolerowało podtlenek biedy LPG, było tanie w naprawie, łatwe w naprawie (część sam będę naprawiał i robił ...), było możliwie najmniej awaryjne. Instalacja LPG fajnie jakby była już zamontowana ale jak nie będzie to nie ma problemu żeby ją zamontować byle nie przekroczyć 30 tysięcy.
Bryła, każda wchodzi w grę.
Im mniejsze spalanie tym lepiej.
Silnik fajnie by było żeby nie schodzić z pojemnością za bardzo do typowych szlifierek 1.0 ... Bardziej bym był skłonny do minimum 1.6 no ale rozwadze wszystko bo budżet jest jaki jest.
To co pomoże ktoś? Najlepiej też jakby ktoś pisał dlaczego to auto i co się tam dzieje, jakie typowe usterki itp. (jak oczywiście wie, jakich wersji nie brać itp.
Z góry dziękuję kochani i Ci nie kochani.
Ps. Nie, nie stać mnie żeby dorzucić 7 tysięcy i kupić tico
@KosmicznyPolityk: co prawda nie jestem ekspertem, bo jestem w branzy samochodow uzywanych dopiero 15 lat, ale ostatni element wyraznie nie pasuje mi do 3 powyzszych
Peugeoty ... Mam do nich słabość ale też za trwałe ale diesele a nie benzyna :/
Fiat ... Jakoś ludzie na Punto/pandy nie narzekają
Ja też nie jestem ekspertem dlatego się pytam czytam itp. 30k nie jest mało (choć na kupno dupowozu to akurat mało) i warto zgłębić temat przed ukierunkowaniem swoich poszukiwań (a na to
A fordy warto patrzeć?