Wpis z mikrobloga

• 1
@SarahC niski puls przy takim wysokim ciśnieniu? Nie jestem lekarzem, zawsze myślałem że wysokie ciśnienie to i puls też wysoki, na codzien mam 130/85-90 i puls w granicach 92-99
  • Odpowiedz
@Pitaq: niski puls czasem występuje u ludzi którzy uprawiają dużo sportu i mają mocne serce. Ja mam puls normalnie poniżej 60 a czasem nawet poniżej 50 uderzeń na minutę w nocy jak śpię mogę mieć nawet 40. I też choruję na nadciśnienie jednak nie tak wysokie jak u opa xD
  • Odpowiedz
  • 1
@raven4444: Nie, po prostu mam z-----e nerki i czasem tak skacze ale głównie jak jest gorąco - lipiec sierpień. Ja mam dropsy 3 i nie zadziałały. Teraz wzięłam jeszcze jedną na takie sytuacje jak nie spadnie to będę musiała jechać na zastrzyk. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@SarahC: u mnie rodzinne s----------e, ale dla odmiany ja poszedłem do kardiologa w wieku 30 lat, a nie czekałem na pierwszy stan przedzawałowy xD. Jeszcze mi wyszło przebyte zapalenie mięśnia sercowego po covidzie.
  • Odpowiedz
@Pitaq: 72 to nie jest niski puls sam w sobie tylko taki normalno-średni, zależy od tego, co akurat OPka robiła etc.
To jest niskie tętno (nie noszę zegarka jak idę spać). Roczna średnia w marszu 78. Spoczynkowe circa 50. Parę alertów tętnowych w zakresie 42-48 utrzymujących się dłużej niż 10minut.
hellyea - @Pitaq: 72 to nie jest niski puls sam w sobie tylko taki normalno-średni, z...

źródło: IMG_1282

Pobierz
  • Odpowiedz