Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bagietka997 no to identyczna sytuacja jak u mnie xD, ja to zrobiłem na dodatek w wigilię jak miałem 9 lat, u mnie poszło całe ścięgno i uszkodzony nerw xD, do dzisiaj nie mam idealnego czucia w niektórych częściach dłoni i została blizna na ~15 cm

Lekarze mówili, że ręka na śmietnik, ale na szczęście się mylili i jest w 95% sprawna.
  • Odpowiedz
  • 1
@BasTajpan nieudzielenie pomocy choćby poprzez telefon po służby to gruby kryminał. Rodzinna awantura nawet ze zbitym oknem to jeszcze nie powód do kary śmierci

Edit: Dobra, doczytałem o przystawianiu pistoletu do głowy. Już jest grubiej
  • Odpowiedz
@mentari: Tak przynajmniej zwykle kończą się takie akcje( ͡° ͜ʖ ͡°) Tutaj musiał dojść jeszcze jakiś czynnik dodatkowy, np alko które rozrzedza krew. Myliłem się w tym przypadku:)
  • Odpowiedz
np alko które rozrzedza krew.

@EkrB: skąd wy te bzdury bierzecie? Jak już to każdy napój powoduje lekkie rozrzedzenie krwi ale organizm szybko to redukuje, czasem tak szybko, że stwarza śmiertelne zagrożenie poprzez obrzęk organów, w tym mózgu. Hiponatremia zaś występuje po znacznym odwodnieniu. A-----l conajwyżej może obniżyć krzepliwość krwi co i tak jest bez znaczenia przy głębokim, poprzecznym przecięciu żył i tętnic w takim miejscu. Bez opaski uciskowej lub
  • Odpowiedz
@mk321:

wystarczy zadzwonić po karetkę (i policję).To jest udzielenie pomocy. Sam nie musiał mu pomagać, bo mógł się bać o swoje zdrowie, bo to przecież był atakujący.

W zasadzie to nawet jakby nie był atakujący, to ja bym w pewnych przypadkach dzwonił tylko po karetkę i nie kiwnalbym palcem. Człowiek, który krwawi obficie zagraża Twojemu życiu i zdrowiu, nie wiesz, czy nie jest nosicielem HIV chociażby ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
dokładnie tak myślałem, a drzwi wykonane są z najtańszej sklejki

@lsrrdc: boczne szyby w aucie są ze szkła hartowanego - są bardzo mocne ale jednocześnie bardzo kruche (rozbijają się w drobny mak). Wybicie ich pięścią jest praktycznie niemożliwe. Tak samo praktycznie nie da się ich wybić rzucaniem dużymi kamieniami (używając siły ludzkich mięśni). Najłatwiej je zbić jakimś twardym przedmiotem o bardzo małej powierzchni który "przełamie napięcie powierzchniowe szkła" - czyli
  • Odpowiedz