Aktywne Wpisy

MonazoPL +204
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – możesz wygrać kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł, 250 zł lub... 1000 zł! ᕦ(òóˇ)ᕤ
Mamy 2 wersje konkursu:
1. Wersja Wykopowa, organizowana w 100% tutaj: do zdobycia jest 100 zł do Allegro, a żeby wziąć udział, wystarczy zaplusować ten wpis oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz)
Mamy 2 wersje konkursu:
1. Wersja Wykopowa, organizowana w 100% tutaj: do zdobycia jest 100 zł do Allegro, a żeby wziąć udział, wystarczy zaplusować ten wpis oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz)
źródło: Monazo 2.0 konkurs
Pobierz
kleboldswaifuv2 +25
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mirki radźcie co robić. Lvl 25, razem z narzeczoną mamy około 120k oszczędności. Zarabiamy razem około 12-13k. Mieszkamy aktualnie w domu u moich rodziców. Dom jest piętrowy, razem z dużą działką, piętro z osobnym wejściem jest do wykończenia (około 90m2). Dom po śmierci rodziców będzie przepisany na mnie. I teraz pytanie co robić - pchać się w kredyt, kupować mieszkanie w powiatowym, czy może iść na wynajem i powoli kończyć piętro? Planujemy dzieci więc byłbym bliższy opcji wykończenia piętra i wynajmu. Oboje pracujemy 50/50 zdalnie.
#nieruchomosci #zwiazki #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Mieszkanie u rodziców jest w większości przypadków złym pomysłem szkodzącym związkowi (choć są wyjątki) natomiast jest zwykle korzystne finansowo.
Drugą nieruchomość zawsze można docelowo sprzedać. Ja bym wypierdzielał.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: Moi dziadkowie zrobili taki deal ze swoim synem (mój wujek) i mają dzisiaj prawie 90 lat, chłop już w separacji z żoną bo spory z teściami od 20 lat i chłop zaczyna pić (ma spotkaniach rodzinnych zawsze zalany w trupa i skarży się że zmarnował życie na gospodarce xD).
No ale nie wiem czy masz normalnych starych więc różnie może być. Nie zakładaj że