Wpis z mikrobloga

Co do ludzi śmiejących się z nerdów którzy czepiają się o szczegóły
Chciałbym przypomnieć że gaming się rozwinął przez tych złych ambitnych nerdów którzy dbali o szczegóły XD
Odkąd gry stały się normickie, tzn odkąd graczem został zwykły szary człowiek a nie nerd to mamy zjazd formy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wiedzmin4 #wiedzmin #gry
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GerwazyHeghen: Ale o czym Ty chcesz rozmawiać? Praktycznie wszystkie gry jakie kiedykolwiek powstały były finansowane przez prywatny kapitał, żeby generować zyski, ale tylko niektóre odniosły sukces, a jeszcze mniej rozwinęło w jakiś sposób branżę albo potworzyło swoje gatunki. I te co osiągały sukces, były innowacyjne, stworzyły swoje gatunki/podgatunki, były tworzone przez zapaleńców z wizją, a nie przez korpoludkow z "wizją" zysku.
  • Odpowiedz
@Massiv: Zgadzam się z tym że potrzebni są developerzy z wizją i planem.

Chodzi mi o to że jeżeli gaming opierałby się tylko na tym nie byłby w tym miejsu w którym jest teraz. Bez kapitału, pieniędzy i gwarantu zysków nie bylibyśmy w tym miejscu w którym jesteśmy teraz. NIe ma rozwoju bez pieniędzy.

OP napisał
  • Odpowiedz
@GerwazyHeghen: no i op i Ty macie częściowo racje, jakby był sam kapitał, a nie byłoby nerdów, to byłyby same gówniane mobilki i gry usługi, w które nikt normalny by nie grał, jedno bez drugiego nie ma prawa bytu.
  • Odpowiedz
@GerwazyHeghen: Ty za rozwoj bierzesz tylko ilosc hajsu zarobiona przez gre, a moze OP w rozwoju chodzi o robienie coraz lepszych gier?

Nam wlasnie chodzi o to ze gry byly lepsze jak robili je nerdzi, gowno nas obchodzi ze jest ich wiecej czy maja wieksze budzety.

Ale hobby było by niszowe w kij, strzelam że pewnie 1-5% tego co aktualnie gra by grało w gry i gralibyśmy w Dwarf Fortressy,
  • Odpowiedz
@Ununoctium:

Ty za rozwoj bierzesz tylko ilosc hajsu zarobiona przez gre

Ja za rozwój uważa praktycznie nielimitowane możliwości w tym w co mogę zagrac i jakoś tych gier. Nie to ile zarabiają. Ale to ile zarabiają jest istotne z perspektywy rozwoju brażny, bo pozwala na produkcję kolejnych gier które mogę być jeszcze
  • Odpowiedz
@kacpervfr: bo kasa przyciąga ludzi którzy mają w------e w gry i graczyXD jak czytam że ktoś zatrudnił do jakiejś gry FPS osobę która nie lubi broni to mam takie WTF. Rozumiem że ta osoba mogła przy grze robić coś co nie dotyczyło broni, ale nie zmienia to faktu że kiedyś gry to była nisza która interesowali się zapaleńcy teraz to zwykły produkt wydmuszka
  • Odpowiedz
@kacpervfr: pudlo. Programisci z sillicon valley to byla banda hipisow, a nie kucy, ubierali sie i zyli jak wiekszosc mlodych ludzi w tamtych czasach. I na zdjeciu masz Uemure, zgoogluj sobie kto to byl.

I nie nazywajcie siebie nerdami czepiajacymi sie o szczegoly, bo ani nie umiecie normalnie dyskutowac ani nie jestescie nerdami. Jestescie nolajfami przywalajacymi sie o wszystko. Normickie gry? Szarzy ludzie i nerdzi? Ze niby nerdzi stoja wyzej?
pastaallacarbonara - @kacpervfr: pudlo. Programisci z sillicon valley to byla banda h...

źródło: Alt-MasayukiUemura-postscript

Pobierz
  • Odpowiedz
XD dorosły człowiek po próbie traw, ludzie się tego czepiają

To wygląda jak tani fanfic i nie wierze ze fabularnie wybronią się

@kacpervfr: Przecież chyba każda cześć z tej serii gier interpretuje książki na nowo. Jak tam Alvin i Triss z pierwszej cześci XD? A te gekony z drugiej?
  • Odpowiedz
Ale czy to nie oznaczało by stagnacji a nie rozwój?

@GerwazyHeghen: Nie, byly by coraz lepsze gry, bez miliona nikomu niepotrzebnych wodotryskow. Sam dales przyklad Drarf Fortress, ktore bylo rozwijanie bez potrzeby wydania milionow przez korporacje. Brazna by sie dalej rozwijala, tylko nie w ten sposob jaki ty chcesz.

No mi też o to chodzi, ale to pieniądze są limiterem w rozwoju (tak jak w przypadku praktycznie każdej innej
  • Odpowiedz
przegrywa o granie babą

@Wink: fani gier zawsze narzekają jak zmienia się główny bohater. Nawet jak zmieniają faceta na innego faceta. A ty jesteś oszołomem I wymyślasz do tego jakaś ideologię.
  • Odpowiedz
tylko że to nie nerdy się przypiedalają o szczegóły,

@Wink: nie? Bo ty tak mówisz?
Kogoś tym p--------------m chciałeś nastraszyć? To p-------o. Jeśli ktoś się p----------a - to właśnie nerdy.
A ty siedź i wstydź się za innych, mental robaka bardzo ci służy. Ciekawe też że nie wstydzisz się np za biały fosfor na niemowlętach, czy inne rzeczy dziejące się na świecie, ale nerd mający inną opinię od ciebie sprawia
  • Odpowiedz
a przegrywa o granie babą

@Wink: Ale p--------z teraz xD Wszyscy wiedzieli od dawna że będziemy grali Ciri i nikt nie miał z tym problemu. Ciri grałeś w W3 i nikt nie miał z tym problemu. Ludzie mają problem bo trailer jest po prostu słaby a Redzi leniwie zmieniają lore by wymusić na Ciri ten sam gameplay co na Geralcie więc przeszła próby traw i nagle używa znaków i jest
  • Odpowiedz
idealnie pokazują, że gatekeeping stosowany dawniej przez graczy jednak był potrzebny i dopuszczenie normalciot do gamingu było błędem.

@SonidoStark: XDDDD gdyby nie wypłynięcie gier na szersze wody to mógłbyś pomarzyć o takich grach jak w3 rdr1 rdr2 gta i innych fajnych grach więc snuj te swoje teorie o tym jaki jesteś wyjątkowy i inny od innych dalej XD już widzę jak ktoś robi tak dużą grę jak w3 czy rdr2
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke:

dużą grę jak w3 czy rdr2 dla bandy przegrywów i nołlajfów z wykopu xD

No przecież tak było. Kuce z CDP poszły w cholerę po W3 i dostałeś srakę w postaci Cyberpunk 2077. Sorry, wracaj grać w jakąś nową gierkę Blizza czy inne Gacha.
  • Odpowiedz
No przecież tak było. Kuce z CDP poszły w cholerę po W3

@SonidoStark: W3 to była gra rozpoznawlna na cały świat i robiona również pod klienta zagranicznego, która odniosła sukces

i dostałeś srakę w postaci Cyberpunk 2077

@SonidoStark: grałeś w ogóle w tą grę? Bo mam wrażenie, że nie XD bo cp2077 odniosła jeszcze większy sukces niż w3 więc jednak może te kuce z cdp nie były takie
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: Ale ja nie piszę o sukcesie komercyjnym (w żadnym poście w tej nitce tego nie poruszyłem), tylko o tym, że gry celowane w normalcioty są najcześciej gówniane. Co z tego, że Cyberpunk 2077 był sukcesem większym niż Wiesiek skoro była gorsza?
  • Odpowiedz
Co z tego, że Cyberpunk 2077 był sukcesem większym niż Wiesiek skoro była gorsza?

@SonidoStark: a grałeś w obie gry że wiesz że cp był gorszy? To tylko twoja opinia. Obydwie gry są równie dobre i w3 i cp2077. Grałem też w w2 i również jest spoko nie tak dobry jak w3 ale również godny polecenia.
  • Odpowiedz