Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +47
Pamiętajcie, aby przy dzisiejszych upałach dobrze się nawadniać, bo można się łatwo odwodnić. Ehh cholerna unia i ich nakrętki, a już było ciepło, już było dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#klimat, #planetaplonie
#klimat, #planetaplonie
źródło: 17712203402108476719409462756657
Pobierz
Urynowyurynator +178
Ja p------e i znowu poniedziałek i do roboty. Jak ludzie potrafią chodzić latami do kołchozow i się nie z-----c to jest niepojęte. W autobusach każdy ma minę jakby jechał do obozu koncentracyjnego.
Gdyby ci ludzie zaczęli analizować swoje życie i się choć przez chwilę zastanawiać nad sensem tego wszystkiego to by zaczęli skakać z okien jeden po drugim.
#kolchoz #antynatalizm
Gdyby ci ludzie zaczęli analizować swoje życie i się choć przez chwilę zastanawiać nad sensem tego wszystkiego to by zaczęli skakać z okien jeden po drugim.
#kolchoz #antynatalizm

Przeczytałem na wykopie wątek w temacie #ciaza gdzie #rozowepaski piszą, że chodziły do prscy do 7-8 miesiąca, bo w domu by się nudziły.
Nawet mi was nie żal. Serio. Rezygnacja z wypoczynku, pozbycie się 8-10h dziennie, które mogłybyście poświęcić na zadbanie o swoje zdrowie, formę, dietę i wiedzę na temat ciąży czy wychowania dziecka, ryzykowanie, że w drodze do pracy was ktos stuknie autem na skrzyżowaniu, ryzykowanie, że spotka was sytuacja stresująca w pracy, że z rozpędu podniesiecie zbyt ciężki przedmiot, albo sto tysięcy innych spraw, które mogą się wydarzyć, a to wszystko dlatego, że byście się "nudziły"
Naprawdę, nie znajdziecie sposobu, by zagospodarować sobie czas? Mało jest książek, filmów, gier, seriali? Mało kursów zawodowych na udemy? Mało języków do nauczenia się, a może mało ćwiczeń fizycznych dla ciężarnych?
Naprawdę, żeby dorosły człowiek nie umiał zająć się sobą bez pracy, to albo pracoholik (warto leczyć) albo ktoś bez krzty fantazji (warto leczyć)
#przemyslenia #logikarozowychpaskow #dziecko #zdrowie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
Też pracowałam do 8 miesiąca. Na początku ciąży zaczęła się pandemia, pracowałam zdalnie, pomagało mi to nie myśleć o tym, że mogę umrzeć przez jakiegoś wirusa. A że praca lekka i przyjemna i zdalna to sobie mogłam czytać książki w międzyczasie, leżeć w łóżku, oglądać seriale ;) Jak ktoś ma ciężką pracę to niech idzie na L4, a jak ktoś ma lekka i przyjemną to nie ma co się
@mirko_anonim: z tym się zgadzam, ale reszta jest kompletnie nieżyciowa.
Ale co
A na zdrową dietę, wizyty u lekarzy/fizjo czy na aktywność fizyczną i tak znalazł się czas.