Wpis z mikrobloga

Ja p------e i znowu poniedziałek i do roboty. Jak ludzie potrafią chodzić latami do kołchozow i się nie z-----c to jest niepojęte. W autobusach każdy ma minę jakby jechał do obozu koncentracyjnego.

Gdyby ci ludzie zaczęli analizować swoje życie i się choć przez chwilę zastanawiać nad sensem tego wszystkiego to by zaczęli skakać z okien jeden po drugim.

#kolchoz #antynatalizm
  • 192
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Urynowyurynator: a co ludzie mają zrobić? Coś trzeba jeść. Nie każdy może lub chce być przedsiębiorcą. Wprowadzą dochód podstawowy to Co ludzie pierwsi na ten pociąg wsiądą - niestety będzie to pociąg do komory gazowej.
  • Odpowiedz
@smdbabe: praca to wymysł systemu, w którym żyjemy. Jest to coś nienaturalnego, choćby dlatego codziennie w Polsce zabija się 15 osób bo nie wytrzymują tego syfu, ja się zastanawiam jak to jest możliwe, że to tylko 15 osób
  • Odpowiedz
babe: praca to wymysł systemu, w którym żyjemy.

@Urynowyurynator: przecież nie ma obowiązku pracy, to nie związek radziecki. Możesz sobie żebrać i spać pod mostem jak chcesz
  • Odpowiedz
  • 1065
@Urynowyurynator: co ty za przeproszeniem p--------z, człowiek od zarania dziejów pracował od wschodu do zachodu słońca. Może nie robiłeś tego u Janusza, ale musiałeś zbudować szalałas, zrobić sobie ubranie czy upolować obiad. My mamy lepiej niż kiedykolwiek pod tym względem. Mogłeś sobie też usiąść i nic nie robić i byś pierwszej zimy nie przeżył.
  • Odpowiedz
praca to wymysł systemu, w którym żyjemy. Jest to coś nienaturalnego, choćby dlatego codziennie w Polsce zabija się 15 osób bo nie wytrzymują tego syfu, ja się zastanawiam jak to jest możliwe, że to tylko 15 osób

Uważasz, że "baza" - czyli to jak żyli sobie ludzie pierwotni - było lepsze niż zrobienie tych kilku godzin w kołchozie dziennie?

@Urynowyurynator:
  • Odpowiedz
@Urynowyurynator:

Gdyby ci ludzie zaczęli analizować swoje życie i się choć przez chwilę zastanawiać nad sensem tego wszystkiego to by zaczęli skakać z okien jeden po drugim.

Oni już dawno je zanalizowali i doszli do tych samych wniosków co Ty, teraz po prostu o tym nie myśląc. Więc nie jesteś żadnym freethinkerem xD
  • Odpowiedz
@Urynowyurynator: dokładnie, system wymyślił że musimy przeżyć, a możemy nic nie robić i po prostu umrzeć, patrz na takie drzewa albo zwierzęta, po prostu istnieją nie? Zero marnowania energii na pracę tylko codzienne korzystanie z życia, nic nie robią a istnieją, czego my tak nie możemy?
Albo praca albo codzienna motka za czymś do zjedzenia i nad schronieniem, nawet pan żul wstaje wcześnie rano by dzięki swojej zulskiej działalności zdobyć
  • Odpowiedz
@Urynowyurynator: rzeczywiście, większy sens ma zamarzniecie w lesie. Weź się zastanów zanim coś napiszesz. Jeśli widzisz jakąś alternatywę, to się z nami podziel. Tylko nie p-----l o l4 albo zasiłku, bo na to ktoś właśnie musi do kołchozu codziennie z---------c.
  • Odpowiedz
@Urynowyurynator: No widzisz, dlatego natura o tym pomyślała i zabezpieczyła się na ten wypadek, dlatego też im bardziej mizerne życie ma człowiek, tym większa wola życia i przetrwania u niego xD Ja gdybym miał wrócić do pracy na etat, a już tym bardziej do z-----------a w jakimś kołchozie za minimalną, to już bym wolał dyndać nóżkami na suchej gałęzi, a przecież tak „żyje” ponad połowa polaków XD
  • Odpowiedz
@Urynowyurynator: ej Pasikonik, skończ p-------ć tylko weź się za robotę bo zaraz przyjdzie zima i znowu nie będziesz miał co do gara włożyć.

Tak to wygląda. Kto nie pracuje ten nie je. No chyba, że znasz inne rozwiązanie to proszę wytłumacz mi jak chcesz żeby to inaczej działało.
  • Odpowiedz