Aktywne Wpisy

butterfly +87

CzosenWan +130
K---a, wrzucam na allegro spoko ofertę za coś, chłop wygrywa licytację, ja mówię że jak zapłaci sprawnie to do 18 wyślę. Dostałem kasę o 16:30, o 17 wysłałem, a o 18 on do mnie pisze "jak u pana wyglądają zwroty? Bo kurcze nie spodziewałem się, że wygram"
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.

Muszę przyznać, że w obecnych czasach to my, faceci zrozumieliśmy błędy z przeszłości i okazuje się, że to my stoimy na straży domowego ogniska, troszczymy się o związki, mimo, iż w ostatnich dekadach sporo sobie nagrabiliśmy.
Był sprośne czasopisma, kobiety traktowało się przedmiotowo, rodziny porzucało się dla kochanek, istniało częste cwaniactwo oraz kłamstwo wobec kobiet, swoich rodzin i dzieci. Ostatnimi czasy, obserwuję, że nastąpił swoisty przełom. Jest zainteresowanie wiarą, zwłaszcza po kryzysach, faceci piętnują rozpustę i skoki w bok, planują znaleźć odpowiednią partnerkę, żonę, jest większa awersja do niepohamowanego picia, które nie służy nawet w kontaktach międzyludzkich, poszukują swoich praw, w tym praw ojca, chcą sprawiedliwości, normalności i silnego społeczeństwa bez patologii, rozwijają się mimo niekorzystnych warunków, a przynajmniej próbują. Z drugiej strony, obserwuję także drastycznie odmienne myślenie i działanie kobiet. Są to przelotne związki, nadmierne poszukiwanie atencji, dziwne ideologie, rozpusta, racjonalizowanie patologicznych zachowań, czynny udział w wojnie płci (zresztą faceci niestety też), konsumpcjonizm i szukanie potwierdzenia swojego wyglądu w internecie. To fakt, kobiety nie żyją jak ich babcie i mamy. Nie mam tu na myśli bycia kurą domową, bo i tamte pokolenia miały swoje patologie. W obowiązkach powinna być także sprawiedliwość.
Owszem, zdarzają się także białe owieczki ale coraz o nie trudniej. Czy to wina mediów i internetu, gdzie propaguje się wszystko, w końcu wolność słowa, czy może naszego niepohamowanego korzystania z nich i brak krytycyzmu? Jak wy to widzicie? Co dzieje się w waszych związkach i rodzinach?
#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #polska #dzieci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Na palcach jednej ręki mogę policzyć facetow w związkach gdzie faktycznie bym mogła stwierdzić że szanują kobietę z którą są i o nią dbają , reszta tych
Gdzie masz niby uprawniona pozycję kobiet gdzie boją się powiedzieć że planują kiedyś dzieci bo ich nikt nie zatrudni
@mirko_anonim: przedawkowałes wykop. Zwykli ludzie, którzy nie są aspołeczni nie mają czasu na żadne wojny, bo mają nornalne trwałe związki lub kochanki / kochanków i sobie swietnie
no dobrze, może masz rację, może na pokaz. Dobrze, że piętnują, może coś z tego będzie. Ale o co chodzi z tym płaceniem? Na prezent rozumiem, np. pierścionek, coś pod choinkę. Nie lepiej, żeby każdy płacił około połowy albo chłopak jedna rzecz, dziewczyna druga? W końcu majątek jest wspólny.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
Dziś jest inaczej o tyle, że:
a)
Komentarz usunięty przez autora
Problem jest przede wszystkim w tym, że kobiety nie potrafiły wybrać dobrych mężów, przez co ich córki również tego nie potrafią, bo nie mają dobrego wzoru, i tak kręci się to koło uszkodzenia, i układania sobie życia dopiero po kilku niepowodzeniach. Oczywiśnie pod warunkiem, że witamina potrafi wyciągać wnioski, z tego, kogo sobie wybiera, bo przecież mężczyzna, którego
Obserwując matki, babki możesz mieć jedynie wskazówki a nie wzorzec bo każdy człowiek to indywidualna jednostka i będzie mieć inne potrzeby.
Dlatego też do tego 25 roku życia mniej więcej człowiek jest dużym dzieckiem.
@mirko_anonim: tak mordo - najwiecej w zyciu zawsze jest pozytku z czcego rozmyslania o tym co powinni ludzie jako zbiorowosc, co pietnowac , a co proproswac XDDDD jak i ze wszystkich innych rzeczy, na ktore nie masz
@olokynsims: wiadomo. Kurde swiat bylby doskonaly gdyby tylko wszyscy wybierali tak jak
ale co ma dziecko do płacenia? Mamy płacić, za to, że dziecko jest noszone? Przecież to biologia. Facet powinien oczywiście, przejąć w 100% wtedy obowiązki domowe, jeżeli będzie taka potrzeba, a nie dalej po połowie. W ogóle powinni się wspierać w chorobie czy ciąży. Czy w związku z tym, że kobieta rodzi, ma być utrzymanką faceta?
Dopuszczam to, że może stracić pracę, jeżeli ma śmieciową umowę