Aktywne Wpisy

LeonL +747

Ukiss +21
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz

A potem dostałem smsa od męża siostry, że mam się nie pojawiać na Wigili rodzinnej bo mnie nie zapraszają. Matki też nie xD
#rodzina #finanse
źródło: image
PobierzMiałem podobną sytuację w rodzinie, czytałem kiedyś, że tam musi występować coś na zasadzie braku kontaktu z osobą która zmarła ale nawet jak ten kontakt był jednostronny od osoby która chce zachowek uzyskać np wysyła kartki na święta to już jest przesłanka że się niby interesuje. I później linia obrony - ja próbowałam, ale mi jest
Rok temu dostałam dużą kwotę pieniędzy od mamy, która została normalnie zgłoszona itp. Mówiła, że muszę mieć zgodę brata, (siostry nie, bo jest niepełnoletnia i rodzice zarządzają jej majątkiem), bo dając duże kwoty pieniężne 1 dziecku, pozostałe mają takie samo prawo.
Imo, moja matka ma 5 rodzeństwa. Po śmierci
Edyta: a to, że Twoja matka uzgadnia takie rzeczy to tylko na plus.
"Pretensjonalny to taki, który zachowuje się nienaturalnie, a wręcz sztucznie. Pretensjonalny to także określenie czegoś przesadnie wyszukanego, zakrawającego na nieestetyczne i w złym guście. Przykłady użycia: Pańskie zachowanie było co najmniej pretensjonalne."
Chodziło Ci pewnie o to, że jest roszczeniowa. Wykop uczy wykop bawi ( ͡º ͜ʖ͡º)
Skoro siostra p----------a trzeba zadziałać póki mama jest w pełni sił mentalnych i wszystko załatwić notarialnie:
- przepisanie mieszkania na Ciebie
- przepisanie domu na Ciebie (przynajmniej 50%) z dożywotnią służebnością mamy
- długu 100k bym nie ruszał o ile mama jakoś pociągnie finansowo. jeśli chcesz lub musisz się w to w----ć przelewaj
na konto kredytu a nie prywatne mamy...będzie