Wpis z mikrobloga

@De_Fault: Zależy do czego chcesz używać. Jak do smarowania, jeśli zależy Ci na dobrej konsystencji to bierz takie które ma dodatek innego oleju i cukru.
Zaraz się zlecą osły, którym nie przeszkadza o----c wiadro lodów, za to 97% zamiast 100% robi istotną różnicę.
  • Odpowiedz
@vieniasn: rozwarstwiają się i trzeba potem się babrać z wymieszaniem. Niektórzy nie mieszają i na górze zbiera im się olej a na dole mają białko i błonnik.

Dawanie j-----a o 3% łącznie dodatek cukru soli i jakiegoś stabilizatora w postaci oleju jest bardzo śmieszne.
To jest ten sam kejs co sranie się o cukier w przyprawie do mięsa i twierdzenie, że stanowi on jakiś istotny problem.
  • Odpowiedz
to się wymiesza

@vieniasn: no właśnie ciężko to wymieszać, bo są 3 warstwy - olej na górze, masło po środku, a na dnie sucha zbita masa która aż się kruszy i jak się to wymiesza to latają grudy tego. Tak mam w primavice 100%. Nie wiedziałem, że dodatek jakiś innych rzeczy naprawa ten problem, także następnym razem nie wybiorę już wersji 100%
  • Odpowiedz
@Vadzior: widać przez słoik. Te z Lidla amerykańskie kupuję jak są. Są zbite na całej objętości słoika.

@vieniasn Większy problem mieszać za każdym razem niż 3% dodatek cukru i oleju palmowego. Ludziom w takich sytuacjach brakuje zdrowego rozsądku, a może to wynika z tego że na matmie się nie uważalo, bo ja humanista to matmy nie muszem.
Problematyczne dodatki są Problematyczne o ile ich skala jest istotna. To jest
  • Odpowiedz
@vieniasn: Bo ma wypaczone spojrzenie i po to napisałem, żeby zrozumiał dlaczego nie powinien się upierać przy takim. Jak ktoś nie ma zakutego łba to nie powinien się upierać.
  • Odpowiedz