Wpis z mikrobloga

@ViniciusZunior to raczej wymysły księgowych zeby przepalać kasę na reklamy, że firma jest świetnym miejscem na początek kariery, hr może dbac o well being najwyżej. A jak przychodzi co do czego to zatrudnienie przez agencje pracy i najniższa krajowa
  • Odpowiedz
wymysły Anetek z HRu które muszą uzasadnić istnienie swojego stanowiska pracy

@ViniciusZunior: przeceniasz zdecydowanie Anetki, jeśli sądzisz że to one wymyśliły.
Ciebie to śmieszy, bo nie ty jesteś tego targetem. Tak samo śmieszy nas przekaz z Republiki czy ruskiej tv, ale jest dużo ludzi którzy to łykają.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: u nas management z Londynu pieprzył o tym, że dla nich największą wartością jest jak zatrudnia typka z Afryki np. jakiejś Ghany a potem słyszą, że za zarobione pieniądze doprowadził do swojej rodziny elektryczność. Pół roku później masowo zwalniali kontraktorów xD
  • Odpowiedz
@pianinka jak nie puści przelewu to nic nie będzie. To był bardzo duży skrót myślowy.

Największe budżety reklamowe np na leki, maja firmy które potrafią być najtańsze na rynku. Gdyby nie to mogłyby być tansze, ale reklama wmówiła ludziom że jakość musi kosztowac
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: są firmy które w sytuacjach kryzysowych swoich pracowników (choroba pracownika lub kogoś w rodzinie) bardzo poważnie podchodzą do problemu. Kilkukrotnie były organizowane ogromne zbiórki, organizacja leczenia za granicą, konsultacja wyników w przypadkach trudnych z najlepszymi specami na świecie it'd. W przypadkach chorób trwałych firma regularnie raz w roku wrzuca jakaś sumkę na rehabilitację. Firma jest z branży bio-farm a więc też łatwiej pomagać w takich sytuacjach bo jakby nie
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior: ehhh, Anetki z HR mają jedną funkcje w organizacji - są zderzakiem zarządu. Cała nienawiść jest kierowana na Anetki. niepopularne zasady pracy - Anetka z HR, nie przejęli mnie do pracy - Ewa Z HR mnie odsiała, brak podwyżek - Kasia z HR zrobiła badania rynku i pensje są adekwatne więc twój menago nic zrobić nie może ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Omg, jak moje poprzednie korpo. Firma zakładała, że urośnie o 20% ale urosła tylko o 15%, więc obcinamy awanse o 2/3. Ludzie wkurzeni, ale nikt nie odszedł (prócz mnie xD)
  • Odpowiedz
@zajete1 Jak ostatnio pewna firma farmaceutyczna ucięła cały Tech i przeniosła do zewnętrznych indyjskich agencji żeby spiąć budżet który jest notorycznie ucinany przez zarząd ku zadowoleniu akcjonariuszy xd
Kij z tym że rok do roku mają coraz większy revenue ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz