Aktywne Wpisy

Arivederczi +452
#ciekawoski #napromieniowanie #promieniotworczosc #skazenie
Ze strony napromieniowani.pl na facebooku:
☢ Incydent w Goiânii
Każdy
Ze strony napromieniowani.pl na facebooku:
☢ Incydent w Goiânii
Każdy
źródło: IMG_6298
Pobierz
prostymirek +180
Pamiętacie jeszcze o wałkach podczas covidu? O tych wszystkich ludziach którzy uwłaszczyli się na pandemii, a dziś nikt nawet nie pamięta ich nazwiska?
#praca #covid #przemyslenia
#praca #covid #przemyslenia
źródło: 0ce4021b393a67939d2ebe66a88feba1
Pobierz

#bitcoin #finanse #urzadskarbowy
Mirki, autentyczne pytanie. Jaka jest szansa że urząd skarbowy albo psiarnia przyczepi się do tego jak kupię sobie mieszkanie. Zainwestowałem kilka lat temu trochę dziwnie zarobione pieniądze w BTC - wszystko trzymałem na później. Aktualnie uzbierałem się z tego coś koło 500k, myślę o tym żeby wybrać to przez bitomaty - stracę blisko 8-10% wybierając tak na raty do 4k za jednym razem i pewnie będę musiał jeździć po kilku miastach szukając bitomatów shitcoins czy flyingatom.
Jak kupię mieszkanie za te pieniądze to jest jakaś szansa że ktoś zacznie dochodzić skąd miałem te pieniądze?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Natomiast skarbówka, cóż jeśli nic innego nie będzie wskazywało że byłeś w stanie uzbierać 500k to jest to prawie pewne że zażądają wyjaśnień skąd miałeś takie środki na zakup mieszkania. To nie jest jakaś transakcja poza systemem że nikt nie będzie wiedział o takim zakupie, wiec nie trzeba nawet donosów.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
Jeśli pracujesz na etacie to Twoja praca jest opodatkowana w ok. 50. procentach. Czy z tego powodu szukasz pracy na czarno?
Autor jednak nie chce korygować PITu bo miał niejasne źródło dochodów.
Więc zapłaci podatek od całej uzyskanej kwoty.
I to jest spoko, bo zamiast płacić wtedy dochodowy i teraz dochodowy - zapłaci podatek tylko raz, teraz.
Elegancko skorzysta więc z efektu procentu składanego.
Tym bardziej nie widzę powodu aby
@mirko_anonim: niech rodzice zrobia ci darowizne, zglos ja do US i tyle
@r696 wtedy muszą zrobić przelew na taką kwotę czyli muszą mieć te pieniądze skądś
@bb89: to niech dziadek zrobi i powie ze trzymal przez lata w lozku
nic ci to nie da kołku bo jest gaar.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta