Aktywne Wpisy
siwy-y +524
Jakby jakaś feministka zobaczyła co się dzieje teraz u mnie w domu to byłby od razu telefon do galaktycznej policji, żeby mnie zamknęli i aresztowali za bycie "przemocowcem". Żona z córką od samego rana zasuwają w kuchni i szykują jedzenie, bo na 17 spodziewamy się gości. Mnie poprosiły, żebym wyszedł i nie przeszkadzał więc zaraz wołam syna i będziemy oglądać bajki xD uprzedzając, to też sprzątałem, wyniosłem śmieci i ogarnąłem stół, a
źródło: temp_file6831876737620799187
Pobierz
pafffel +497
Wesołych świąt
źródło: temp_file2402082936470569924
Pobierz

Żeby nie było, że mój wczorajszy wpis o pomieszaniu kompetencji, i że każdy teraz jest specjalistą od ai, mam kolejny przykład. Dostałem drugie małe zadanie dla innego klienta. Recenzja poc ai na azure.
Firma mała, ok 80 os. It ma 20. Poc zostało przygotowane przez BIZNES! Dostępy do Azure otrzymały tylko 3 osoby z biznesu, które POC przygotowały. Nikt z it dostępu nie dostał.
Te 3 osoby miały być bardzo kumate i same zdecydowały, że same zrobią poc dla całej firmy. Poc łamało każdą możliwą regułę robienia poc, nawet kontaminacje danych. Testowano na zbiorze uczącym, używano chot w o1 itd.
Rozmawiałem z devami o tym. Ludzie odpowiedzialni za poc ponownie były kimś istotnym w firmie. Osoby te były przekonane, że poradzą sobie z poc, bo szkoliły się same z ai. I co?
Ogarnijcie, że oni myśleli, że jak się robi inicjację modelu na jakichś danych, np żeby przewidzieć sentyment tekstu, to za każdym razem wchodzi się w konsole OpenAi service, wpisuje tekst i klika wyślij xdddddddd i że trzeba będzie to jakoś usprawnić. Hahaha. Wymyślili nawet, że może it dopisze frontend do tego.
Muszę to teraz ocenić i przetestować wg standardowej templatki. I to będę robił jutro ;)
liczba małp zagra w końcu Dla Elizy?
@Hmrogrz: z tego, co zrozumiałem, to nie są właściciele, tylko zatrudnieni przez niego menedżerowie i specjaliści innych branż.
Skoro zatrudnili Cie żebyś to zrecenzował to widzę tutaj bardzo dobre podejście. Nabijanie sie z początkujących jest tutaj nie
Napiszę recenzje i tyle. Dokładnie tak.
@JamesJoyce: też dostaję takie pytania, normalna rzecz chyba. Nienormalny jest standup o 16:00, o ile nie pracujesz dla USA
@JamesJoyce: Ale mozna być expertem w grze na fortepianie i poczatkującym w ai. Ja tez mam kilkanście doświadczenia w swojej branży i jeżdze autem za pół miliona i uważam że nie musze zatrudniać specjalistów do pewnych rzeczy. Jeśli czuje że jestem w stanie coś zrobić sam, chce to zrobić i mam na