Aktywne Wpisy
#6poziomraka, cala historia.
Ten dzien to dzisiaj. Pobudka o 4:30, najpierw mycie, pozniej podali mi 50 ml dobrze schlodzonej substancji za 4800 zl (dobrze, ze czlowiek w Polsce zyje to nie dostanie rachunku na jakies dziwne kwoty jak w stanach). Ta substancja sprawia, ze guza lepiej widac, bo sie swieci jak juz otworza czaszke.
Teraz kroploweczki, pozniej musze zalozyc rajtuzy przeciwzakrzepowe i o 7:45 ruszam na blok. Operacja typu awake czyli
Ten dzien to dzisiaj. Pobudka o 4:30, najpierw mycie, pozniej podali mi 50 ml dobrze schlodzonej substancji za 4800 zl (dobrze, ze czlowiek w Polsce zyje to nie dostanie rachunku na jakies dziwne kwoty jak w stanach). Ta substancja sprawia, ze guza lepiej widac, bo sie swieci jak juz otworza czaszke.
Teraz kroploweczki, pozniej musze zalozyc rajtuzy przeciwzakrzepowe i o 7:45 ruszam na blok. Operacja typu awake czyli
hirek_gawron +1100
stop żaby czas
Niestety, wyłamanie rogatek nie wchodziło w grę ze względu na pole siłowe.
#kolej #bekaztransa #wypadek
W sumie chyba by se problemów większych narobił, a tak cała wina po stronie pkp.
@recesja: dlaczego po stronie PKP? Światła dalej migały, a skończony kretyn wjechał.
To chyba jakaś awaria, bo babka od razu wybiegła, dopiero teraz zauważyłem.
W takim razie chyba lepiej byłoby pokryć koszt naprawy rogatek.. choć cholera wie jakiego odszkodowania by pkp chciało wtedy.
@recesja: nieee, na pewno taniej będzie zniszczyć samochód, infrastrukturę torową i cholerny, wart miliony pociąg. Na pewno też dla wszystkich ludzi będzie bezpieczniej jak pociąg, którym mogą jechać setki osób wjedzie w wywrotkę, niż jak wywrotka przebije się przez blaszane lub plastikowe rogatki.
Jakie procesy myślowe zachodzą u kogoś, kto ma
@recesja: bo szlaban to lawa :)
Swoja droga, ciekawe jest dla mnie to, ze w ogole do tego moze dojsc - mamy w autach juz takie cos co wykrywa inny pojazd i w niego nie jebnie, mamy kamery co odczytuja twarze, mamy inne systemy, czy to tak trudne zeby zamontowac taki system na kazdym przejezdzie i zeby wyhamowal on pociag, jak sie pojawil taki debil, jak tu?
Swoja droga, na ki c--j te szlabany sie
@recesja: Przecież sygnalizacja działała sprawnie, gdzie tam niby jest jakaś awaria? Cała wina po stronie kierowcy, który pewnie dostanie jebitną karę za głupotę, a z OC firmy pokrytą zostaną szkody
Właśnie, odpowiedź brzmi NIE!. Rogatki na przejazdach kolejowych są dodatkowym uzupełnieniem żeby wzmocnić powagę takiego skrzyżowania. Kierowcy którzy przejechali przez przejazd na tym filmie również powinni dostać surowe mandaty.
Cały system działa 01 a pech chciał