Wpis z mikrobloga

W sumie chyba by se problemów większych narobił, a tak cała wina po stronie pkp.

@recesja: dlaczego po stronie PKP? Światła dalej migały, a skończony kretyn wjechał.
  • Odpowiedz
@Karbon315: w sumie nie zauważyłem.
To chyba jakaś awaria, bo babka od razu wybiegła, dopiero teraz zauważyłem.

W takim razie chyba lepiej byłoby pokryć koszt naprawy rogatek.. choć cholera wie jakiego odszkodowania by pkp chciało wtedy.
  • Odpowiedz
W takim razie chyba lepiej byłoby pokryć koszt naprawy rogatek.. choć cholera wie jakiego odszkodowania by pkp chciało wtedy.

@recesja: nieee, na pewno taniej będzie zniszczyć samochód, infrastrukturę torową i cholerny, wart miliony pociąg. Na pewno też dla wszystkich ludzi będzie bezpieczniej jak pociąg, którym mogą jechać setki osób wjedzie w wywrotkę, niż jak wywrotka przebije się przez blaszane lub plastikowe rogatki.

Jakie procesy myślowe zachodzą u kogoś, kto ma
  • Odpowiedz
@SoundsGoodMan: człowiek w takich sytuacjach, znużenia i nagłego stresu ma trudności z chłodną oceną sytuacji. Popełnił jeden błąd i nie znalazł optymalnego rozwiązania.
  • Odpowiedz
@hellfirehe: no ja w pierwszej chwili pomyślałem dlaczego nie staranował go, on chyba był przekonany o tym źe legalnie se przejeżdżał i go baba zamknęła na torach.
  • Odpowiedz
@rewizjonista przecież to klasyka u autkarzy, jeżdżę na rowerze i jak mam przejazd na swojej trasie to klasycznie jakiś blachosmrodziarz się musi zesrac, że czekam aż czerwone zgaśnie
  • Odpowiedz
Kierowca zawodowy, fachowiec...

Swoja droga, ciekawe jest dla mnie to, ze w ogole do tego moze dojsc - mamy w autach juz takie cos co wykrywa inny pojazd i w niego nie jebnie, mamy kamery co odczytuja twarze, mamy inne systemy, czy to tak trudne zeby zamontowac taki system na kazdym przejezdzie i zeby wyhamowal on pociag, jak sie pojawil taki debil, jak tu?

Swoja droga, na ki c--j te szlabany sie
  • Odpowiedz
To chyba jakaś awaria, bo babka od razu wybiegła

@recesja: Przecież sygnalizacja działała sprawnie, gdzie tam niby jest jakaś awaria? Cała wina po stronie kierowcy, który pewnie dostanie jebitną karę za głupotę, a z OC firmy pokrytą zostaną szkody
  • Odpowiedz
@recesja: Najważniejsze są światła, rogatki są tylko uzupełnieniem. Nie masz prawa wjechać na przejazd gdy świecą światła, czy kierowca na skrzyżowaniu ma prawo pojechać prosto gdy pali się czerwone światło pomimo że nie ma tam rogatek?
Właśnie, odpowiedź brzmi NIE!. Rogatki na przejazdach kolejowych są dodatkowym uzupełnieniem żeby wzmocnić powagę takiego skrzyżowania. Kierowcy którzy przejechali przez przejazd na tym filmie również powinni dostać surowe mandaty.
Cały system działa 01 a pech chciał
  • Odpowiedz