Wpis z mikrobloga

@km00787: jakbyś nie był durny tak jak ten chat to byś użył dedykowanego modelu wolfram albo innego do analizy Ale lepiej być głupim i jeszcze się tym chwalić
  • Odpowiedz
@km00787: jakieś anony cię wyzywają kij wie czemu a bardzo dobrze że pokazujesz. Tysiące opłaconych "ekspertów" p------i codziennie o tym jak o1 jest już "phd level" i że wszyscy stracimy prace a tutaj ciągle okazuje się w praktyce że wszystkie te modele są dalej debilne i jak nie potrafi policzyć liczby r w strawberry albo właśnie ogarnąć prostego równania algebraicznego. Trzeba wszystkie takie błędy pokazywać bo ten hype nas wszystkich
  • Odpowiedz
@wiedzminyo: szczerze, to mało mnie obchodzi co kto sobie udowadnia Mi nie trzeba niczego udowadniać Ja w praktyce widzę jakie efekty we wsparciu moich działań ma ai i wiem jak wyglądało to przed używaniem tych systemów także tyle To pierodlolo o tym jak się wykłada na prostych rzeczach wałkujecie co parę dni i wcale to nie umniejsza wartości jaką stanowi ta technologia Paradoksalnie to właśnie staracie się za wszelką cenę
  • Odpowiedz
@toolonge: to w koncu ej aj czy model językowy? bo jak ej aj to pasowałoby żeby ogarniało tak zaawansowane funkcje jak mnożenie liczb. CHYBA ŻE... marketingowcy tak nazwali kilka algorytmów uczenia maszynowego podsypanych danymi p---------i z neta i potem eksperty to powtarzają
  • Odpowiedz
Nie używam jedynie modeli językowych AI to nie tylko LLM y Nikt niczego nie p------ł tak samo jak Ty nie p--------ś wiedzy, którą posiadasz Czasy się zmieniaj, rzeczywistość wymaga innego podejścia dogmaty się zmieniają prawo autorskie też jest w tym kontekście do kompletnego przebudowania, bo nie przystaje do aktualnej rzeczywistości Zaczynamy "dziwne" czasy i ta dziwność tylko przyspiesza
  • Odpowiedz
zmusić open ai oraz podobne twory żeby pokazały na czym to konkretnie trenują

@kromeczek: no widzisz, właśnie na tym polega LLM, że się nie da
  • Odpowiedz
@kromeczek: to popacz Pisząc teraz właśnie się przyczyniasz do wzrostu wartości open ai Odetnijmy się wszyscy od technologii, zatrzymajmy to wszystko Po co to komu do czego to potrzebne Kto to widzioł takie coś co nawet nie da się odróżnić od człowieka Właściwie to mógłbym teraz wrzucać twoje odpowiedzi do llm i wklejać co napisze i byś nawet nie ogarną kto co jak A może to robię ? ;⁠) Dziwne
  • Odpowiedz
Sześć lat temu wiele z tych technologii, o których piszesz, było jedynie w sferze eksperymentów dziś są powszechnie wykorzystywane. Modele językowe potrafią nie tylko generować tekst, ale też rozumieć kontekst( częściowo), prowadzić złożone rozumowanie Zakładasz, że te technologie są jedynie gadżetem bez praktycznej wartości, ale one realnie zmieniają wiele branż i aspektów życia, nawet jeśli nie w absolutnie spektakularny sposób(jeszcze) Tak naprawdę ta pętla regulacji, może nawet sprzyjać bardziej odpowiedzialnemu rozwojowi, zamiast
  • Odpowiedz
@Thome: Altman myślę że wie co się tam dzieje, on niego zawsze taka fałszywa aura bije,myślę że tak by się nie bronili przed ujawnianiem źródła danych jakby wszystko było cacy, na dobrą sprawę można obronić jakieś wpisy na forach itd, ale wiedza z książek czy serwisów to już średnio legalne się wydaje, pewnie to będą obchodzić jakimś p----------m że uczy się jak człowiek czy tego typu bajki dla dzieci ale
  • Odpowiedz