Aktywne Wpisy

lubie-sernik +196
Trzy miesiące temu rozstałem się z różową po 13 latach związku.
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak

Praca w IT na UoP:
CRUDiarz1: - mam problem z zadaniem, nie wiem jak coś zrobić, próbuję użyć liba XYZ ale wali błędami
CRUDiarz2: - zadzwoń do mnie o 12:00 na Zoomie, miałem podobny problem, pomogę ci
---
Praca w IT na B2B:
for (int i = 0; i < currentSprint.length(); i++) {
CRUDiarz1: - mam problem z zadaniem, nie wiem jak coś zrobić, próbuję użyć liba XYZ ale wali błędami
- cisza -
CRUDiarz1: - CRUDiarzu2 miałeś podobny problem, możemy się zdzwonić, pomożesz mi?
CRUDiarz2: - nie, mam dzisiaj sporo tasków i nie mam czasu
CRUDiarz1: - CRUDiarzu3, CRUDiarzu4 może ktoś z was mi pomoże?
CRUDiarz3, CRUDiarz4: - nie, mam dzisiaj sporo tasków i nie mam czasu
}
pare dni później
Scrum Master: - CRUDiarzu1 dlaczego dalej task 2137 z Jiry jest nieruszony? Nie widzę pull requesta, za kilka dni koniec sprintu
CRUDiarz1: - mam problem z tym zadaniem, nie mogę znaleźć żadnego rozwiazania na stacku ani w chacie GPT a zespół jest zajęty i nie ma kiedy mi pomóc
Scrum Master: - to w takim razie powinieneś popracować nad tym po godzinach by dowieźć ten temat, bo teraz nie ma już na to czasu, w międzyczasie przypisuje ci kolejnego taska ze sprintu tak żebyście zdążyli wszystko dowieźć przed deadline
CRUDiarz1: - tak jest mój panie Scrum Masterze, postaram się dowieźć ten zaległy task po godzinach i w weekend a teraz skupię się na kolejnym tasku ze sprintu
Dwa/trzy lata temu programowanie było przedstawiane tak jak by się Pana Boga za nogi złapało.
To bezpośredni przełożony programistów