Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat

Praca w IT na UoP:
CRUDiarz1: - mam problem z zadaniem, nie wiem jak coś zrobić, próbuję użyć liba XYZ ale wali błędami
CRUDiarz
2: - zadzwoń do mnie o 12:00 na Zoomie, miałem podobny problem, pomogę ci

---

Praca w IT na B2B:
for (int i = 0; i < currentSprint.length(); i++) {
CRUDiarz1: - mam problem z zadaniem, nie wiem jak coś zrobić, próbuję użyć liba XYZ ale wali błędami
- cisza -
CRUDiarz
1: - CRUDiarzu2 miałeś podobny problem, możemy się zdzwonić, pomożesz mi?
CRUDiarz
2: - nie, mam dzisiaj sporo tasków i nie mam czasu
CRUDiarz1: - CRUDiarzu3, CRUDiarzu4 może ktoś z was mi pomoże?
CRUDiarz
3, CRUDiarz4: - nie, mam dzisiaj sporo tasków i nie mam czasu
}

pare dni później

Scrum Master: - CRUDiarzu
1 dlaczego dalej task 2137 z Jiry jest nieruszony? Nie widzę pull requesta, za kilka dni koniec sprintu
CRUDiarz1: - mam problem z tym zadaniem, nie mogę znaleźć żadnego rozwiazania na stacku ani w chacie GPT a zespół jest zajęty i nie ma kiedy mi pomóc
Scrum Master: - to w takim razie powinieneś popracować nad tym po godzinach by dowieźć ten temat, bo teraz nie ma już na to czasu, w międzyczasie przypisuje ci kolejnego taska ze sprintu tak żebyście zdążyli wszystko dowieźć przed deadline
CRUDiarz
1: - tak jest mój panie Scrum Masterze, postaram się dowieźć ten zaległy task po godzinach i w weekend a teraz skupię się na kolejnym tasku ze sprintu
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nad__czlowiek co wy tak psioczycie na te programowanie? Zniechęcanie potencjalnych juniorów, czy o co chodzi?
Dwa/trzy lata temu programowanie było przedstawiane tak jak by się Pana Boga za nogi złapało.
  • Odpowiedz