Wpis z mikrobloga

Przypomniało mi się, jakie upokorzenie czułam szukając pracy w peaku pandemii świeżo po licencjacie. Rozsyłałam setki CV dziennie i g---o. Z desperacji wysłałam na przeczekanie CV do kołchozu, gdzie na akord składa się kinder niespodzianki XD A rekruterka zadawała mi tam wiele bezsensownych pytań typu jakim zwierzęciem chciałabym być albo jakie są nietypowe zastosowanie widelca. Siedziałam tam i prawie się rozpłakałam na miejscu, w życiu nie czułam takiego zażenowania. Równie dobrze za tym biurkiem zamiast tej baby można było posadzić psa i to wszystko sprawniej by poszło, ja nie wiem skąd oni biorą tych ludzi.
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rozsyłałam setki CV dziennie i g---o. Z desperacji wysłałam na przeczekanie CV do kołchozu, gdzie na akord składa się kinder niespodzianki XD

@luciditygone: Czyli czułaś sie lepsza od innych - rozumiem.

A rekruterka zadawała mi tam wiele bezsensownych pytań typu jakim zwierzęciem chciałabym być albo jakie są nietypowe zastosowanie
  • Odpowiedz
To nie były bezsensowne pytania. Ważne było, jak na nie odpowiesz.

@Mr_3nKi_: mogłeś się bardziej postarać, gościu.

@Apdl tak, ten rozdział w życiu mam już za sobą

@luciditygone: niestety znam to. Zapaść rynku i chvja zrobisz, a większość HRów to zwykłe partacze.
  • Odpowiedz
Rozsyłałam setki CV dziennie i g---o. Z desperacji wysłałam na przeczekanie CV do kołchozu, gdzie na akord składa się

@luciditygone: obecnie jestem w podobnej sytuacji, tylko bez setek cv. I pytania obecnie to "co udalo Ci sie usprawnic/polepszyc w poprzedniej firmie?", "gdzie widzisz sie w naszej firmie za 5 lat?", "co mozesz wniesc swoja osobowoscia w nasza firme?". Cos w ten desen. To jest cwany sposob na juz nie wiem
  • Odpowiedz
Czyli czułaś sie lepsza od innych - rozumiem.

@Mr_3nKi_: skąd taki wniosek, może Opka miała wyższe kwalifikacje?
Jeśli jesteś inżynierem i mógłbyś projektować domy a zamiast tego idziesz pakowac towar do magazynu to twierdzisz że taka osoba, gdyby aplikowała na wyższe stanowisko to znaczy, że czuje się lepsza, czuje wyższość nad innymi?
  • Odpowiedz