Wpis z mikrobloga

Produkty kasowane na kasie samoobsługowej powinny być tańsze, albo sklep powinien wypłacać normalną stawkę godzinową za czas spędzony na kasowaniu produktów.

Pracownicy sklepów od tego są, żeby nam klientom służyć.

@MiedzygalaktycznyMors: Na to, że musisz po markecie chodzić i samemu pakować rzeczy do koszyka też narzekasz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Atreyu: bait. W śmieciówkach zawsze kolejki że człowiek sie zastanawia czemu 3 kasy nie otworzą, a co dopiero jeden mistrz co zawsze trafi bez kolejki i bez kasjierki. xDDD
  • Odpowiedz
@MiedzygalaktycznyMors no to tak się nie da, albo niskie ceny i c-----a obsługa/jakość, albo wyższe ceny i lepsza obsługa. Biedronka zresztą dąży do likwidacji zwykłych kas, u mnie po ostatnim remoncie została już tylko 1 kasa i kilkanaście samoobsługowych. W każdej chwili mogą całkowicie zrezygnować z normalnych kas, nie ma żadnego wymogu prawnego żeby one istniały. Są już od dawna zresztą u nas w pełni samoobsługowe Żabki Nano.
  • Odpowiedz
ość narzeka na fakt, że prosił o otwarcie normalnej kasy, a nikt tego nie zrobił.

Dla mnie kasy samoobsługowe są fajne na małe zakupy, a nie jak masz cały wózek z------y.

A ludzie którzy twierdzą, że dzięki temu jest taniej i wiwat kasy samoobsługowe. Jak wszystko ma to minusy i tyle. Żeby taniej było w sklepach dzięki wprowadzeniu kas samoobslugowych dla końcowego klienta.

Wywalanie
  • Odpowiedz
@mark-clinton

@Atreyu: Akurat te bramki na paragon to jest największa patologia jaka może być. Sam lubię robić zakupy w kasach samoobsługowych ale te bramki działają a raz nie. Czasem przez minutę musisz się szarpać z nimi. Gorzej jeszcze jak paragon masz gdzieś wsadzony na dnie reklamówki to jeszcze go szukać musisz.

Paragon, który dostajesz jako ostatni wrzucasz na dno reklamówki?
Serio, milion razy skanowałem paragon na bramkach i nigdy
  • Odpowiedz
@Atreyu: przyklaskują mu tacy jak on sam. Czyli przegrywy, z jakaś grupa inwalidzką, zapewne na rencie, którzy ciągle tutaj atakują kobiety, bo żadna nie chce dać czemuś takiemu. Norma na wykopie
  • Odpowiedz
Jest odklejony. Zamiast uszkadzać kasy to powinien wysłać te dowody do Uokik i najlepiej także na maila biedronki. Kwestia może być słuszna, ale metoda c-----a.

@Strelau: No to przecież napisałem, że uszkadzania kas i bramek nie pochwala. Czyli dokładnie to samo co Ty.

Tutaj niektórzy pisali, że jak są kasy samoobsługowe to masz grzeczni iść i do nich łądować produkty.
  • Odpowiedz
@Atreyu: dalsze robienie wiochy przez OP'a przytoczonej historii możne być kontrowersyjne i nie koniecznie powinno do tego dojść. Ale zgodnie z opowieścią OP'a, historii by nie było gdyby po prostu kasjerka zasiadła za kasą ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Ja małe zakupy kasuję w samoobsługowej, a do dużych biorę skanerek i pyk pyk od razu do toreb i tylko rozliczasz i do domu.

W pracy też mi płacą za skanowanie, a że jestem pracoholikiem to na zakupach też mogę sobie poklikać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W ogóle opcja ze skanerami to jest 11/10 xD Jak w magazynie na spożywce xD Można też apką, a od razu widać
  • Odpowiedz