Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ciągle coś tutaj czytam o tym Scrumie i tych Sprintach i jak to jest programistom ciężko, bo muszą się w jakimś krótkim czasie siedząc często po godzinach wyrobić z dowiezieniem projektu. I zastanawia mnie tylko jak to w praktyce może wyglądać w tych projektach które są oparte na Symfony w PHP a po stronie przeglądarki nie wiem, Angular, może React czy im podobne? Na szczególną uwagę zasługują takie podejścia jak CQRS i Event Sourcing, czy jakieś inne podejścia w których programiści zamiast zrobić coś prosto będą tylko komplikować sobie życie bo tak trzeba. Jak to jest pracować w takim zespole na frameworkach dla masochistów i pracować pod presją czasu i kar umownych albo wywalenia z pracy? I nie mówcie mi że programiści mogą się postawić.

Nigdy nie dostałem pracy w żadnej firmie w której robi się coś na Symfony, miałem się uczyć tego frameworka jakiś czas temu ale póki co dałem sobie spokój i nadal klepię w najnowszej wersji Kohany a właściwie to jego następcy Koseven. I wiecie co? Nie mam żadnych problemów z robieniem czegoś na szybko, bo tam wszystko jest dziecinnie proste, ze względu na dziecinnie prosty do zrozumienia kod i autoload oparty tylko i wyłącznie na położeniu plików a nie jakieś przestrzenie nazw czy temu podobne. To samo mogę powiedzieć o jQuery i Vue.js, też dziecinnie proste. Żadnych testów automatycznych bo to strata czasu moim zdaniem. A najlepszym sposobem na to żeby coś tworzyć szybciej jest UWAGA: Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Jakie to proste. Dlaczego programiści zamiast sobie ułatwiać życie tylko je sobie utrudniają???

#programista15k #pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak to jest pracować w takim zespole na frameworkach dla masochistów i pracować pod presją czasu i kar umownych albo wywalenia z pracy? I nie mówcie mi że programiści mogą się postawić.

@mirko_anonim:Nikt tego nie wie bo nie ma czegoś takiego. Nikt się nie stawia bo wszystko to programiści sobie zmyslili żeby ukryć swoje problemy ze zrozumieniem jak wygląda wytwarzanie oprogramowania.
  • Odpowiedz