✨️ Obserwuj #mirkoanonim Ciągle coś tutaj czytam o tym Scrumie i tych Sprintach i jak to jest programistom ciężko, bo muszą się w jakimś krótkim czasie siedząc często po godzinach wyrobić z dowiezieniem projektu. I zastanawia mnie tylko jak to w praktyce może wyglądać w tych projektach które są oparte na Symfony w PHP a po stronie przeglądarki nie wiem, Angular, może React czy im podobne? Na szczególną uwagę zasługują takie podejścia jak CQRS i Event Sourcing, czy jakieś inne podejścia w których programiści zamiast zrobić coś prosto będą tylko komplikować sobie życie bo tak trzeba. Jak to jest pracować w takim zespole na frameworkach dla masochistów i pracować pod presją czasu i kar umownych albo wywalenia z pracy? I nie mówcie mi że programiści mogą się postawić.
Nigdy nie dostałem pracy w żadnej firmie w której robi się coś na Symfony, miałem się uczyć tego frameworka jakiś czas temu ale póki co dałem sobie spokój i nadal klepię w najnowszej wersji Kohany a właściwie to jego następcy Koseven. I wiecie co? Nie mam żadnych problemów z robieniem czegoś na szybko, bo tam wszystko jest dziecinnie proste, ze względu na dziecinnie prosty do zrozumienia kod i autoload oparty tylko i wyłącznie na położeniu plików a nie jakieś przestrzenie nazw czy temu podobne. To samo mogę powiedzieć o jQuery i Vue.js, też dziecinnie proste. Żadnych testów automatycznych bo to strata czasu moim zdaniem. A najlepszym sposobem na to żeby coś tworzyć szybciej jest UWAGA: Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Jakie to proste. Dlaczego programiści zamiast sobie ułatwiać życie tylko je sobie utrudniają???
Jak to jest pracować w takim zespole na frameworkach dla masochistów i pracować pod presją czasu i kar umownych albo wywalenia z pracy? I nie mówcie mi że programiści mogą się postawić.
@mirko_anonim:Nikt tego nie wie bo nie ma czegoś takiego. Nikt się nie stawia bo wszystko to programiści sobie zmyslili żeby ukryć swoje problemy ze zrozumieniem jak wygląda wytwarzanie oprogramowania.
Ciągle coś tutaj czytam o tym Scrumie i tych Sprintach i jak to jest programistom ciężko, bo muszą się w jakimś krótkim czasie siedząc często po godzinach wyrobić z dowiezieniem projektu. I zastanawia mnie tylko jak to w praktyce może wyglądać w tych projektach które są oparte na Symfony w PHP a po stronie przeglądarki nie wiem, Angular, może React czy im podobne? Na szczególną uwagę zasługują takie podejścia jak CQRS i Event Sourcing, czy jakieś inne podejścia w których programiści zamiast zrobić coś prosto będą tylko komplikować sobie życie bo tak trzeba. Jak to jest pracować w takim zespole na frameworkach dla masochistów i pracować pod presją czasu i kar umownych albo wywalenia z pracy? I nie mówcie mi że programiści mogą się postawić.
Nigdy nie dostałem pracy w żadnej firmie w której robi się coś na Symfony, miałem się uczyć tego frameworka jakiś czas temu ale póki co dałem sobie spokój i nadal klepię w najnowszej wersji Kohany a właściwie to jego następcy Koseven. I wiecie co? Nie mam żadnych problemów z robieniem czegoś na szybko, bo tam wszystko jest dziecinnie proste, ze względu na dziecinnie prosty do zrozumienia kod i autoload oparty tylko i wyłącznie na położeniu plików a nie jakieś przestrzenie nazw czy temu podobne. To samo mogę powiedzieć o jQuery i Vue.js, też dziecinnie proste. Żadnych testów automatycznych bo to strata czasu moim zdaniem. A najlepszym sposobem na to żeby coś tworzyć szybciej jest UWAGA: Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Ctrl+C - Ctrl+V ... Jakie to proste. Dlaczego programiści zamiast sobie ułatwiać życie tylko je sobie utrudniają???
#programista15k #pracait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim:Nikt tego nie wie bo nie ma czegoś takiego. Nikt się nie stawia bo wszystko to programiści sobie zmyslili żeby ukryć swoje problemy ze zrozumieniem jak wygląda wytwarzanie oprogramowania.