Wpis z mikrobloga

@Majkel2008 co? Zrobiłem review. Że kod jest pusty w kilku miejscach. Jego już nie było. Termin na dziś. Zmieniłem status. Poszedłem do menago. Wlurwil sie. Rozłączyłem się. Zadzwonił za 2h przeprosił i przeniósł task.
  • Odpowiedz
@hitmeneki wiesz co, mnie chyba korpo jeszcze tak nie zepsuło, żeby robić jak wyżej opisano. Poza tym to nie jest projekt zrobienia strony internetowej, tylko kamer z modułem ai w wielkiej fabryce. I ja jestem po części odpowiedzialny za jego sukces. Gdybym zrobił jak radzą, puścił i olał to mógłbym nawet kary finansowe dostać.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: A tak zachwalałeś ostatnio tą kontraktornie ( ͡° ͜ʖ ͡°) widać że zżera Cię stres od środka, jeszcze z szefem się kłócić. Pamiętaj dla nich jesteś wyrobnikiem którego trzeba dociskać i wywierać presję, stąd były naciski by na dziś, a jednak dało się przesunąć termin.

Zdrowie jest najważniejsze, psychika, rodzina, pisałem Ci o tym kiedyś.
  • Odpowiedz
@ByczekRozplodowy: Ten ownership to już kompletnie zrył Ci beret. Nie dość że bierzesz odpowiedzialność za swoje to jeszcze za kolegi. Pewnie to ta słynna samoorganizacja, którą pierze się łeb w SCRUM. Jesteś zwykłym robolem to zacznij brać odpowiedzialność jak robol.
Łełe ale to wspólny kod. A widziałeś projekt w którym nie ma API albo komunikacji czy wspólnej bazy kodu? No właśnie, dałeś mózg se napchać.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: Jaką frustracją. Po prostu ogranicz swoją odpowiedzialność tam gdzie ona leży. Masz swój wózek swoje zadania w ramach słynnego sprint commitment i planowania. Kolega nie dowiózł to nie dowiózł, jego taczka jego wóz, mógł prosić się o pomoc albo zgłosić problem. Poplaczesz na retro o jakości kodu i komunikacji to scrum masterka Ci da nawet batona w nagrodę. Kolegę się opieprzy i każe na następny raz zgłosić obsuwę wcześniej.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: miałeś zrobić review to trzeba było się ze swojej roboty wywiązać. Zrobić review oznaczyć odpowiednio błędy i odesłać spowrotem do "kolegi" dodając najwyżej wtedy menago DW
  • Odpowiedz
Robisz review/test, dajesz łapkę w dół i z powrotem na gagatka

@makaronzjajkiem: wy sobie w tym IT lajki pod zadaniami zostawiacie? xD

To chyba nawet lepsze, niż scrum master kierownik złoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz