Wpis z mikrobloga

@Chaturanga jestem odpowiedzialny. Zarabiam za niego osobno i osobno dostanę premię. Mam umowę na 15 stron na ten projekt. Jest to projekt researchowy dla jednej z branż wrażliwych.

Poza tym mnie nie denerwuje ta sytuacja tak mocno jak zachowania ludzi w it. Otóż wiedząc że zaczynają coś trudnego i godząc się od początku i tak wydaje im się że przejdzie zachowanie jak uciekanie przed scrummasterem. Nie chcesz to się zwolnij z
  • Odpowiedz
@inzynier_robert projektuj sobie. Mam umowę osobna na ten projekt. Ja wiem, że współczesne it jest wypełnione podobnymi ludźmi, i że kłamstwo, oszustwo i ściemnianie jest uważane za wartościowe. Zdolności, wiedza i zaangażowanie nie. Ale pochodzimy z innych światów i mamy inny system wartości. Pozdro
  • Odpowiedz
@lukasz-wieladek dzięki poczytam. Wiesz co, do tej pory nie miałem takich problemów. Zwyczajnie pracowałem z normalnymi ludźmi albo nie brałem za nich odpowiedzialności. Tu jest inaczej. Typ podobnie robił wiele razy, może nie aż tak, ale w podobnym sensie.

Ten projekt to poważne r&d. Mówiłem ludziom od początku że to nie jest zwykłe klepanie. I że chce od nich szczerości i uczciwości. Jak nie chcą mogą nie wchodzić. Jako naukowiec, dla
  • Odpowiedz