Aktywne Wpisy
pogodny_mis65 +532
Akcja z cycushkami na wośp w tym roku nie wypaliła i w sumie nie dziwie się wcale. Wykopki potrafią stalkować nasze kochane kruszynki po ułożeniu pieprzyka, a później jest płacz, że Wgw się skończyło :) Też bym Wam nic zboczuchy nie wysłał! Nawet mirabelce która płaciła 5 zł za każdego siura nic nie wysłałem chociaż pokusa była spora.. :) No nieważne. Proponuje inną zabawe. Ja nie bede jej sponsorem, bo jakoś w

Nacho_Libre +16
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
źródło: 465868564_945010981007054_3765086883334782576_n
PobierzMy będziemy mieć coś takiego: https://pl.wikipedia.org/wiki/Metro_w_Porto
@goferek: politycy obiecuja? niesamowite. ludzie dalej oburzeni ;-)
@WpiszSwojLogin: Metro to jest kolej ciężka, który popyla z dużą prędkością i ma dużo miejsca w środku. Tramwaj jest zwykle mniejsze, lżejszy i wolniejszy. Aczkolwiek są też pojazdy dwusystemowe, takie które mogą jeździć po infrastrukturze kolejowej i tramwajowej. W takiej Warszawie tramwaje jeżdżą z prędkością 18 km/h a metro prawie dwa razy
@ponton: No właśnie że dokładnie o tym napisałem - w Warszawie średnio tramwaj jest prawie dwa razy wolniejszy niż metro.
@WpiszSwojLogin:
Do tego jak wyżej metro jest szybsze i pojemniejsze. Średnia prędkość metra to 40 km/h, a tramwaju 20 km/h.
źródło: obraz
Pobierz@WpiszSwojLogin: @swiadomy_anakolut: Przede wszystkim metro czy szerzej rozumiane systemy MRT mają własne bezkolizyjne tory tylko dla siebie. Nie jeździ z samochodami w ruchu ulicznym, nie jeździ z innymi przewoźnikami konkurując o mało wydajną sieć torową, nie krzyżuje się z nikim komu musi ustąpić
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz