Aktywne Wpisy

malani +668
#kpo
Wiecie dlaczego mamy aferę z KPO? Bo jest łatwy dostęp do danych.
Praktycznie nikt tutaj nie porusza faktu, że pieniądze z UE w przeróżnych formach były marnotrawione od kilkudziestu już lat. Sam pamiętam jak jeszcze kilkanaście lat temu jeden z pracowników uczelni (opiniujących wnioski) namawiał mnie do "wymyślenia jakiegoś pomysłu" i wzięcia kasy z UE i PARP.
Wiele
Wiecie dlaczego mamy aferę z KPO? Bo jest łatwy dostęp do danych.
Praktycznie nikt tutaj nie porusza faktu, że pieniądze z UE w przeróżnych formach były marnotrawione od kilkudziestu już lat. Sam pamiętam jak jeszcze kilkanaście lat temu jeden z pracowników uczelni (opiniujących wnioski) namawiał mnie do "wymyślenia jakiegoś pomysłu" i wzięcia kasy z UE i PARP.
Wiele

ElonMuskKochamCie +194
Teraz człowiek wie dlaczego Platforma obywatelska tak dzielnie walczyła i blokowała te środki z KPO za rządów PISu XDDD co to by była za tragedia gdyby to oni mogli je zdefraudować.
#kpo
#kpo
źródło: Donald_Tusk_2025
Pobierz

@mirko_anonim: Ogólnie w 2024 żeby się bawić w związki będąc chłopem to albo trzeba być chadem, albo mieć 15 lat, inaczej to bez sensu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Miłość miłością i uczucie uczuciem ale rozsądek też musi w tym być.
@mirko_anonim: kek, histeria wakajkowa to akurat mocny red flag. Ogólnie ciekawy problem, sam byłem też w związkach, gdzie kobiety były finansowymi nieogarami, ale wcale nie pochodziły z bogatych rodzin - wystarczyli rodzice, którzy zawsze pomagali
EDIT: chociaż nie, zastanowiłem się chwilę i nawet takiej reguły nie było. Przypomniała mi się dziewczyna, która pochodziła z mocno dysfunkcyjnej rodziny, niemal zero wsparcia, a mimo
W życiu ważny jest timing, można cały czas gonić króliczka, starać się dorównywać temu co jest aktualnie promowane. Można też przez kilka pierwszych lat dorosłości zacisnąć pasa, żeby potem
Z perspektywy czasu się cieszę że nigdy jej nic nie kupowałem nawet w sklepie jak brała do koszyka jakieś gówna to na taśmie to oddziałem żeby sobie sama płaciła xd gdybym żył tak jak ona oczekiwała to bym dzisiaj nie był w bk2, a z babą i tak prędzej czy później
Dokładnie o to chodzi, tak na prawdę mówimy tu np o "poświęceniu" się w wieku mniej więcej 20-30 lat - wtedy można mieć solidne podstawy i mając 32 lata latać na wakacje nawet i 10x w roku, jeśli chcesz beztrosko podchodzić do życia i finansów wychodząc np na 0, ale mając gdzie mieszkać,
W sytuacji odwrotnej też jest niewesoło, gdzie często facet wręcz wypomina kobiecie, że "wyrwał ją z biednej rodziny" i
@mirko_anonim: nie pakuj się w to.
Po drugie no to 32 lata to chyba się skończył czas na zabawę, a praktycznie to ostatnia chwila, żeby zrobić dziecko, tzn. w ogóle zajść w ciążę, a jak się nawet uda to autyzm czy inne choroby tego dziecka są bardzo prawdopodobne. ¯\(ツ)/¯
Ponadto