Aktywne Wpisy

heksengerg +196
źródło: temp_file2699664619914331754
Pobierz
gbsh +987
XDDD #nieruchomosci
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file2699664619914331754
Pobierz
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzWykop.pl
Doszedłem do wniosku, że związek z dziewczyną o zupełnie innych doświadczeniach życiowych był ogromnym błędem.
Ja urodziłem się w mało zamożnej rodzinie, każdy pieniądz trzeba było szanować. Już za małolata pracowałem dorywczo w wakacje np. na zbiorach truskawek itd. Gdy poszedłem na studia dzienne, to pracowałem w weekendy jako barman. Potem jak najszybciej szukałem pracy związanej z moim wykształceniem, poszedłem do korpo, zacząłem zarabiać coraz więcej, ale nadal oszczędzałem dużo, bo tak zostałem nauczony.
Moja dziewczyna jest zupełnym przeciwieństwem, urodzona w zamożnej rodzinie, na nic jej nigdy nie brakowało. Pierwszą pracę podjęła gdy skończyła studia w wieku 25 lat. Nie szanuje pieniędzy, w razie "W" prosi starych o pieniądze. Nie ma żadnych oszczędności, literalnie 0. Zarabia 4200zł, a czuje się jakąś elitą bo jej starzy są bogaci.
Co najgorsze nie szanuje też moich pieniędzy i gdy ja np. dostałem ostatnio premię roczną 12 000zł to ona już je chciała wydać na wspólną podróż. Powiedziałem, że absolutnie nie, bo w tej chwili zbieram na mieszkanie. Wiele razy nazywała mnie skąpym albo mówi mi że pieniądze są dla mnie najważniejsze.
Ostatnio ni stąd ni zowąd zaczęła rozmawiać o ślubie, więc zacząłem rozmyślać nad tym wszystkim i doszedłem do wniosku że totalnie nie widzę jej w roli żony ani matki. Realnie patrząc ona ciągnie mnie w dół, gdyby nie ona to już dawno miałbym własne mieszkanie, ale przez jej zachcianki, podróże i inne pierdoły jestem w połowie drogi. Gdyby mnie wsparła jak to byłoby inaczej.
Nie sądzę, że to duże wymaganie, bo moi znajomi jakoś potrafili oszczędzać wspólnie.
Nie ukrywam że rośnie we mnie złość wobec niej, bo tak jak mówię jestem do tyłu z wszystkim. Mam 32 lata, moi znajomi mają mieszkania, samochody, żony i dzieci, a ja nie mam nic z tego.
Sory, musiałem się wyżalić
#zwiazki #przegryw #logikarozowychpaskow #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
Większych glupot w życiu nie czytałem xD
Tak, czekaj z mieszkaniem 10 lat i płac czynszojadowi żeby sobie rozowej wakacje zafundować xD
Trzeba mieć priorytety,. Najpierw mieszkanie, a potem
@pysznewpierdalator: kisne z takich ludzi xD op jedna skrajność, skąpstwo, jego różowa druga skrajność, czyli rozrzutność, obie te cechy są złe ale hurr baby zawsze złe, zawsze winne xD
Wyjazd na wycieczke pod kątem finansowym nie rózni sie od pójscia do kasyna i przegrania tam 10k albo po prostu spalenie w kominku 10k. Po wycieczce na koniec
Kobiety bardziej inwestują we wspomnienia, doświadczenia, kontakty międzyludzkie, przyjaźnie, co jest bezcenne
sam mam znajoma corke bogatego dentysty, ktora tez sie przeslizguje przez studia (niestacjonarne, bo na stacjo sie nie dostala)
ile tam bylo imb roznych w zwiazku z tym jej studiami i warunkami, na lajcie moglby jej kupic to mieszkanie bo trzaska w tym swoim zakladzie kilkadziesiat k miesiecznie (to bardziej klinika z szeregiem szeregowych dentestow) i ma regularnie klientow z usa (
Baba przeżarła cały jego hajs, gdzie tu skąpstwo. W tym wieku to jest ostatni dzwonek na wchodzenie w kredyt a nie zaczynanie od zera XD
@darknightttt: i dlatego żaden z ciebie materiał na żonę
Zadbaj o siebie, o swoją przyszlosc, a nie o jakąś niedojrzałą typiare która cię zostawi za rok dla banana, zostaniesz bez pieniędzy, bez kobiety i bez niczego
Myśl do cholery
@darknightttt: odczytuj jak chcesz ¯\(ツ)/¯