Wpis z mikrobloga

@glos_zenady:
Miałem (nadal mam większość z nich) wszystkie modele maków pro z lat 2013-2022. Od modelu z 2022 jest tylko jeden cięższy laptop. Jest to najmniej poręczny / mobilny laptop z jakim miałem do czynienia. Praktycznie cały czas trzeba było go trzymać by się nie zsunął z nóg.

• Odpowiedz
  • 0
@Boska_Klaudia: to by pasowało coś wziąć od nie-apple, a niestety nie widzę jakiejś sensownej konkurencji (sumując ekran, wydajność, cichą oraz długą pracę, sensowna kamerka i dobre wykonane oraz coś zbliżonego w korzystaniu do tego gładzika)
  • Odpowiedz
  • 0
@Wollier: już miałem kiedyś 14" z m1 i byłem zadowolony, natomiast teraz po czasie nie wiem czy mi się preferencje nie zmieniły bo czasem jak używam air13 to wydaję się sporo za mały :p
  • Odpowiedz
@glos_zenady: Miałem ten sam dylemat i wziąłem M4Pro/16". Wczoraj przyszedł i absolutnie nie żałuję - obstawiam, że 14 byłaby dla mnie za mała. Przesiadłem się z MBP 15"/Intel z 2019 r. Pracuję często z kanapy, gdzie mam stolik do laptopa i zarówno na 15" jak i 16" mogę wygodnie położyć nadgarstki, w przypadku 14" nie było to takie oczywiste. Tylko, że ja jestem knurem 190 cm+ i 14" po chwilowym
  • Odpowiedz
@glos_zenady: Zależy jak pracujesz. Jak masz jednocześnie tylko jedną aplikację zawsze na ekranie, to 14 calowy. Jak więcej, to 16.

Ja pracuję głównie w terminalu i mały ekran nie robi mi różnicy, ale jak widzę czasami jak ludzie mają otwarte IDE, terminal i jeszcze przeglądarkę by chcieli na tym samym ekranie to rozumiem, czemu narzekają na małe przekątne :P
  • Odpowiedz